Sisäkurling

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kevätkausi: 10.1.-18.4.
Aika: tiistaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Seppo Pihnala, spihnala@gmail.com / 045 318 6266
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 € ja 78 € ei-jäsenille.

Sisäkurling on hauska matalan kynnyksen liikuntaharrastus. Aikaisempaa kokemusta pelistä ei tarvitse olla. Se on helppo oppia jo ensimmäisellä kerralla. HIY:n kurlingryhmässä on vielä muutama pelipaikka vapaana!

Miten sisäkurlingia pelataan

Sisäkurling kirjoitetaan k:lla jäällä pelattava curling c:llä! Peli-idea on sama kuin jäällä pelattavassa curlingissa: peliväline on kolmen laakerin päällä liikkuva muovinen "kivi", jota liikutetaan kohti maalimattoa mahdollisimman lähelle maton keskustaa. Peli harjoittaa muun muassa suunnan ja etäisyyksien hahmottamista, voiman säätelyä ja tarkkuutta.

Peliä voi pelata 2 – 8 henkilöä, jotka muodostavat kaksi joukkuetta: punaiset ja siniset. Oma kivi yritetään saada lähemmäksi maton keskustaa kuin vastustajan kivi. Heittovuoro vaihtuu joukkueiden tai pelaajien välillä jokaisen heitetyn kiven jälkeen. Peliä pelataan kuusi päätä eli erää. Joukkue, jolla on enemmän kiviä lähempänä kurling-maton keskustaa, saa pisteen tai pisteitä. Pelin voittaa se joukkue/pelaaja, joka on saavuttanut korkeimman pistemäärän kuudessa erässä.

Kenelle laji sopii?

Sisäkurling sopii lähes kaikille, sitä voi pelata pyörätuolista käsin tai seisaallaan. Kaikki voivat heittää istuen, työntää jalalla, käyttää työnnintä, ramppia jne. Heittoetäisyyttä voidaan pelaajien ja tilanteen mukaan vaihdella.

HIY:n ryhmässä pelataan joukkueina ja tunnelma kentällä on mukava ja rento. Mukaan on helppo tulla, pidempään pelanneet neuvovat mielellään.

Välineet

Sisäkurlingiin ei tarvita erityistä varustusta, normaalit liikuntaan sopivat vaatteet riittävät. Kivet ja muut välineet löytyvät Validian salista.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.