Kerhot 

Maalauskerho

Maalauskerhon taiteilijoita työnsä äärellä. Ohjaaja seisomassa. Näkyvilla muun muassa öljyvärimaalaamista ja piirtämistä.

Voudintien kerhohuoneella maanantaisin klo 12.30–15.30. 
Syyskausi: 6.9.-20.12. (kerhoa ei ole 18.10)

Maalauskerhossa maalataan akryyliväreillä ja piirretään. Silloin tällöin lähdetään porukalla taidenäyttelyihin. Kerholaisten omista töistä koostetaan taidenäyttely. 

Taide ja sen harrastamisen eri muodot tuovat tekijälleen hyvinvoinnin kokemuksia. Tutkimusten mukaan taideharrastus voi vähentää yksinäisyyttä ja lisätä kuulluksi, nähdyksi ja arvostetuksi tulemisen tunteita. 

Ohjaajana toimii edelleen Sari Koski-Vähälä. 
Kausimaksu: HIY:n jäsenille 39 €, muille 78 €, hinta sisältää tarvikkeet.  Ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi tai puh. 09 720 6240

Canasta-kerho keskiviikkoisin

Pöydän ääressä on neljä ihmistä, joiden kädet kortteineen näkyvät. Pöydällä on pelikortteja ja yhden pelaajan kädessä olevat kortit näkyvät kokonaisuudessaan.
Canastapöytä

Voudintien kerhohuoneella keskiviikkoisin klo 13-20. Syyskausi pyritään aloittamaan ke 15.9.

”Canastasta ei tarvitse tietää mitään, kesken kauden voi tulla katsomaan ja oppimaan. Me neuvomme. Eikä peliparia tarvitse olla valmiina, tänne voi tulla yksin”, sanoo Canasta-kerhon yhteyshenkilö Seija Suominen.

Canastan pelaaminen ei vaadi matematiikkaa, ei aiempaa pelikokemusta eikä muita erikoistaitoja. Pasianssista ei kuitenkaan ole kysymys, ja se onkin monelle varmasti suurin syy käydä kerhossa pelaamassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhdessäolo ovat tärkeitä. Monille pitkään samassa kerhossa pelanneille pelikavereista on tullut vähän kuin uusi perhe.

Pelaamisessa ei tarvita edes kahta kättä, kun on korttitelineitä, joihin kortit asetetaan. Mikään muistihirmukaan ei tarvitse olla, siitä ei tarvitse huolehtia. Vaikka sosiaalisen aktiivisuuden ei ole suoraan todettu vähentävän dementiariskiä, sosiaalisuutta kuitenkin pidetään yleisesti hyvänä asiana hyvän terveyden ja voinnin kannalta. Säännöllinen harrastus parantaa tutkitusti elämänlaatua!

Lähde rohkeasti mukaan, uudet pelaajat ovat tervetulleita! Ilmoittautua ei tarvitse, mutta jos haluat lisätietoja, pirauta Seijalle puh. 040 744 3209.

Eläkeläisten kerho 

Eläkeläisiä Voudintien kerhohuoneessa istumassa pöytien äärellä.
Eläkeläiskerho

Syyskauden kokoontumiset pidetään 16.9-25.11. klo 13-15

Eläkeläiskerhoon kokoonnutaan Voudintien kerhohuoneelle tapaamaan tuttuja, juomaan kahvia ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Välillä pelataan bingoa ja bongoa. Ensimmäisellä tapaamiskerralla 16.9. vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Kaikenikäiset uudet ja vanhat kävijät ovat tervetulleita.

Eläkeläiskerhossa voi käydä silloin kun itselle sopii, mutta aiemmasta poiketen ilmoittaudu kuitenkin etukäteen viimeistään edellisenä päivänä, eli keskiviikkona. Jos tulijoita ei ole tarpeeksi, kerho perutaan. 

Yhteyshenkilö Tarja Raassina 045 270 0969 / toimisto puh 09 7206 240. Tule tutustumaan kerhoon ja ota kaveri mukaan. 

Kevätkaudelle 2022 eläkeläiskerhoon kaivataan uutta vetäjää tai vetäjäporukkaa. Kysy lisää Tarja Raassinalta 045 270 0969.