Kerhot 

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 7.2.2022 asti, eli HIY:n ryhmät ja toiminnat alkavat aikaisintaan 8.2. 

Uusi englanninkielen keskusteluryhmä!

Voudintien kerhohuoneella joka toinen perjantai klo 12–13 (parittomat viikot)
Kevätkausi alkaa: 18.2.

Tule mukaan juttelemaan englanniksi. Ryhmä kokoontuu kahvien kera parittomien viikkojen perjantaina Voudintien kerhohuoneella ja siihen voi halutessaan osallistua myös Teamsin välityksellä.

Osallistujien ei tarvitse olla sujuvasti englantia osaavia, vaan mukaan voivat tulla myös aloittelijat, jotka ovat kiinnostuneita juttelemaan arkisista asioista englanniksi tutussa ja turvallisessa seurassa.

Keskustelua vetää Leena Järvinen 
Maksuton ryhmä.
Ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi tai puh. 09 720 6240

Uusi kädentaidoista lautapeleihin -kerho!

Voudintien kerhohuoneella joka toinen tiistai klo 15–17.30 (parilliset viikot)
Kevätkausi alkaa: 8.2.

Ohjaajana toimii Aila Jäntti. 
Maksuton. Satunnaisesti mahdollinen materiaalimaksu, josta ilmoitetaan etukäteen.
Ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi tai puh. 09 720 6240

Maalauskerho

Maalauskerhon taiteilijoita työnsä äärellä. Ohjaaja seisomassa. Näkyvilla muun muassa öljyvärimaalaamista ja piirtämistä.

Voudintien kerhohuoneella maanantaisin klo 12.30–15.30. 
Kevätkausi alkaa 14.2.

Maalauskerhossa maalataan akryyliväreillä ja piirretään. Silloin tällöin lähdetään porukalla taidenäyttelyihin. Kerholaisten omista töistä koostetaan taidenäyttely. 

Taide ja sen harrastamisen eri muodot tuovat tekijälleen hyvinvoinnin kokemuksia. Tutkimusten mukaan taideharrastus voi vähentää yksinäisyyttä ja lisätä kuulluksi, nähdyksi ja arvostetuksi tulemisen tunteita. 

Ohjaajana toimii edelleen Sari Koski-Vähälä. 
Kausimaksu: HIY:n jäsenille 39 €, muille 78 €, hinta sisältää tarvikkeet.  Ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi tai puh. 09 720 6240

Canasta-kerho keskiviikkoisin

Pöydän ääressä on neljä ihmistä, joiden kädet kortteineen näkyvät. Pöydällä on pelikortteja ja yhden pelaajan kädessä olevat kortit näkyvät kokonaisuudessaan.
Canastapöytä

Voudintien kerhohuoneella keskiviikkoisin klo 13-20.
Kevätkausi alkaa 9.2.

”Canastasta ei tarvitse tietää mitään, kesken kauden voi tulla katsomaan ja oppimaan. Me neuvomme. Eikä peliparia tarvitse olla valmiina, tänne voi tulla yksin”, sanoo Canasta-kerhon yhteyshenkilö Seija Suominen.

Canastan pelaaminen ei vaadi matematiikkaa, ei aiempaa pelikokemusta eikä muita erikoistaitoja. Pasianssista ei kuitenkaan ole kysymys, ja se onkin monelle varmasti suurin syy käydä kerhossa pelaamassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhdessäolo ovat tärkeitä. Monille pitkään samassa kerhossa pelanneille pelikavereista on tullut vähän kuin uusi perhe.

Pelaamisessa ei tarvita edes kahta kättä, kun on korttitelineitä, joihin kortit asetetaan. Mikään muistihirmukaan ei tarvitse olla, siitä ei tarvitse huolehtia. Vaikka sosiaalisen aktiivisuuden ei ole suoraan todettu vähentävän dementiariskiä, sosiaalisuutta kuitenkin pidetään yleisesti hyvänä asiana hyvän terveyden ja voinnin kannalta. Säännöllinen harrastus parantaa tutkitusti elämänlaatua!

Lähde rohkeasti mukaan, uudet pelaajat ovat tervetulleita! Ilmoittautua ei tarvitse, mutta jos haluat lisätietoja, pirauta Seijalle puh. 040 744 3209.

Eläkeläisten kerho 

Eläkeläisiä Voudintien kerhohuoneessa istumassa pöytien äärellä.
Eläkeläiskerho

Voudintien kerhohuoneella torstaisin klo 13-15
Kevätkausi alkaa aikaisintaan 9.2.

Eläkeläiskerhoon kokoonnutaan Voudintien kerhohuoneelle tapaamaan tuttuja, juomaan kahvia ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Välillä pelataan bingoa ja bongoa. Ensimmäisellä tapaamiskerralla 16.9. vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Kaikenikäiset uudet ja vanhat kävijät ovat tervetulleita.

Eläkeläiskerhossa voi käydä silloin kun itselle sopii, mutta aiemmasta poiketen ilmoittaudu kuitenkin etukäteen viimeistään edellisenä päivänä, eli keskiviikkona. Jos tulijoita ei ole tarpeeksi, kerho perutaan. 

Yhteyshenkilö Tarja Raassina 045 270 0969 / toimisto puh 09 7206 240. Tule tutustumaan kerhoon ja ota kaveri mukaan. 

Kevätkaudelle 2022 eläkeläiskerhoon kaivataan uutta vetäjää tai vetäjäporukkaa. Kysy lisää Tarja Raassinalta 045 270 0969. 

Virtuaalikäsityökerho

Minä olen niitä käsityöihmisiä! – sanoo Martta Niskavuori
Oletko sinäkin?

Tule tekemään omia käsitöitäsi Rusetin ja HIY:n yhteiseen virtuaalikäsityökerhoon. Jokainen tekee omaansa, varsinaista ohjaajaa ei ole. Käsitöiden lomassa rentoa jutustelua. Kokoonnutaan Teams-sovelluksella, 8 kertaa, maanantaisin kello 18-20. Ensimmäisellä kerralla esittäydytään ja sovitaan säännöistä. Päivämäärät ovat 7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4.,  25.4. ja 9.5. Kerho alkaa, jos mukaan ilmoittautuu 5 henkilöä. Yläraja on 10.

Rusetin tai HY:n jäsenyys ei ole välttämätön, mutta jäsenillä on etuoikeus. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu pirkko.justander@rusettttiry.fi 4.2. klo 20.00 mennessä.

Vetäjinä ovat Anneli Koskinen, joka on pitkäaikainen HIY:n Omat käsityöt-kerhon vetäjä sekä Pirkko Justander Rusetista.