Vesijumppa 

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Syyskausi 7.9.-14.12. (tuntia ei ole 19.10.)
Aika: lauantaisin 14-14.45
Paikka: Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Helsinki. 
(Aulassa on hissi, jolla pääsee alakerrassa oleviin pukuhuoneisiin.)
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Maksuton ryhmä, mukaan mahtuu 16 henkilöä. 
Etusijalla ryhmään ovat ne, jotka eivät ole aiemmin tähän maksuttomaan ryhmään osallistuneet. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ja poissaoloista tulee ilmoittaa etukäteen toimisto@hiy.fi / 09 720 6240. 
Liikuntaryhmä toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Vesijumpan hyödyt

Vesivoimistelu parantaa nivelten liikkuvuutta, kehittää lihasvoimaa ja on tehokasta kestävyysliikuntaa. Veden noste vähentää niveliin kohdistuvaa painetta, jolloin juoksu- ja hyppyliikkeet onnistuvat niiltä, jotka eivät kuivalla maalla niitä pystyisi tekemään.  Veden erinomaiset vaikutukset perustuvat siihen, että se on liikuntapaikkana tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma, minkä takia se luonnollisesti vastustaa liikkeitä.

Lihasvoimaliikkeissä pystytään hyödyntämään veden ominaisuuksia esimerkiksi nopeuttamalla liikettä, muuttamalla asentoa tai liikesuuntaa. Vesivoimistelua voi harrastaa, vaikka ei uskaltaisi kastaa päätään veteen.

Kenelle HIY:n vesijumppa sopii?

Veden nosteeksi kutsuttu ilmiö vähentää nivelten kuormittumista, minkä takia vesiliikunta sopii monille nivel- ja liikuntaongelmaisille. Vedessä voi liikkua monista sairauksista ja vaivoista huolimatta.

HIY:n vesijumpassa on aina ohjaaja. Vesijumppa soveltuu henkilöille, jotka pääsevät altaaseen omin voimin. Liikuntakeskukseen pääsee pyörätuolilla/rollaattorin kanssa esteettömästi, mutta tiloissa ei ole henkilönostinta eikä altaassa ole hissiä. Ota tarvittaessa oma avustaja mukaan.

Mukaan vain uimapuku, pyyhe ja reipas mieli

Vesijumpassa ollaan altaassa, uimapuku ja pyyhe on tarpeen. Altaaseen mahtuu valitettavasti vain 16 henkeä. Pukutilat ovat hieman ahtaat ja vaatteiden vaihtoaikaa ei ole kovin paljoa. Tämä on asia, jolle emme voi mitään, koska kaupunki on järjestänyt ryhmien aikataulut aika tiukoiksi.