Asunnot

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Helsingin Invalidien Yhdistyksellä on liikuntavammaisille tarkoitettuja erikokoisia asuntoja osoitteissa Tuulimyllyntie 5, Voudintie 6 ja Asunto Oy Helsingin Juhana Herttuan tie 17:ssa.  

Talot eivät ole palvelutaloja vaan tavallisia vuokrataloja. Niissä ei ole lisäpalveluita vaan jokainen asukas hankkii itse tarvitsemansa henkilökohtaisen avun tai muun huolenpidon. Asunnot soveltuvat liikuntaesteisille henkilöille. Mahdollisia muutostöitä ja ovien kaukosäätimiä asuntoon voi anoa vammaispalveluista.

Asuntovuokrauksemme ehdot

Asunnossa ja sen parvekkeella on tupakointi kielletty ja kotivakuutus pitää olla koko vuokrasuhteen ajan voimassa. Teemme aluksi 6 kk määräaikaisen vuokrasopimuksen. Jos sen aikana ei ole ongelmia vuokranmaksussa eikä järjestyssääntöjen noudattamisessa, voidaan sopimus uusia toistaiseksi voimassaolevana.

Vuokra-asunnon hakeminen
Asuntohakemuksen voi täyttää tällä sivulla olevalla lomakkeeella, tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Täytettyäsi lomakkeen saat siitä kuittauksen sähköpostiisi. 

Käsittelemme hakemukset tulojärjestyksessä. Asuntojonossamme on ajoittain paljon hakemuksia, mistä johtuen odotusaika voi olla jopa vuosia. Hakemus on voimassa kunnes hakija ilmoittaa poistavansa hakemuksen. Olemme säännöllisesti jonossa oleviin hakijoihin yhteydessä ja tarkistamme hakemuksen voimassaolon. Samoin olemme yhteydessä kun asuntoja vapautuu. Muistathan tarkistaa yhteystietosi lähettäessäsi hakemusta.

Pyydämme ilmoittamaan, jos asunnontarpeessa tulee muutoksia.(Esimerkiksi jos tarvitsetkin pienempää / suurempaa kuin olet alunperin ilmoittanut. Tai olet löytänyt asunnon, jolloin voimme poistaa hakemuksesi jonosta.)

Oletko Helsingin Invalidien Yhdistyksen jäsen?
Ensisijainen toive
Ensisijainen asuntotoive
Apuvälineesi
Onko sinulla fyysinen vamma?

Vakuutan antamani tiedot oikeiksi painamalla LÄHETÄ LOMAKE -painiketta.