Asunnot

Helsingin Invalidien Yhdistyksellä on vammaisille tarkoitettuja erikokoisia asuntoja osoitteissa Tuulimyllyntie 5, Voudintie 6 ja Asunto Oy Helsingin Juhana Herttuan tie 17:ssa.  

Asunnot soveltuvat liikuntaesteisille henkilöille. Esteettömyys on toimivuutta, joka tarkoittaa että huoneistoissa on riittävän leveät oviaukot, riittävästi eteistilaa sekä riittävän isot keittiöt/keittokomerot joissa pyörätuolin tai rollaattorin käyttäjäkin pystyy toimimaan.  

Kaikissa asunnoissa on esteettömyysvaatimukset täyttävä wc- ja pesutila. Asukkaan avustaminen kotona onnistuu koska esteetöntä tilaa on riittävästi ja seinät ovat rakenteeltaan kestäviä ja niihin voi asentaa/kiinnittää (vammaispalvelun tuella) asukkaan tarpeen mukaan tukikahvoja, suihkuistuimen ja muita tarvittavia varusteita.

Vuokra-asunnon hakeminen
Asuntoja vuokrataan pääasiassa helsinkiläisille vammaisille henkilöille, ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille. Asunnot ovat kysyttäjä ja niitä vapautuu harvakseltaan. Varsinkin isoihin asuntoihin voi joutua jonottamaan vuosia. 

Asuntohakemuksen voi täyttää tällä sivulla olevalla lomakkeeella, tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Täytettyäsi lomakkeen saat siitä kuittauksen sähköpostiisi. Varallisuuden selvittämiseksi pyydämme lisäksi lähettämään sähköpostilla ESITÄYTETTYN VEROILMOITUKSEN osoitteeseen toimisto@hiy.fi. Saat tilattua sellaisen täältä OmaVero.

Emme käsittele hakemustasi ennenkuin saamme esitäytetyn veroilmoituksesi. Käsittelemme hakemukset tulojärjestyksessä. Asuntojonossamme on paljon hakemuksia, mistä johtuen odotusaika voi olla jopa vuosia. Olemme jonossa oleviin hakijoihin yhteydessä puhelimitse kun asuntoja vapautuu. 

Oletko Helsingin Invalidien Yhdistyksen jäsen? *
Ensisijainen toive *
Ensisijainen asuntotoive *
Apuvälineesi *
Onko sinulla fyysinen vamma? *