Asunnot

Helsingin Invalidien Yhdistyksellä on yhdistyksen jäsenille tarkoitettuja erikokoisia asuntoja osoitteissa Tuulimyllyntie 5, Voudintie 6 ja Asunto Oy Helsingin Juhana Herttuan tie 17:ssa.  

Talot eivät ole palvelutaloja vaan tavallisia vuokrataloja. Niissä ei ole lisäpalveluita saatavilla vana jokainen asukas hankkii itse tarvitsemansa henkilökohtaisen avun tai muun huolenpidon. Asunnot soveltuvat liikuntaesteisille henkilöille. Esteettömyys on toimivuutta, joka tarkoittaa että huoneistoissa on riittävän leveät oviaukot, riittävästi eteistilaa sekä riittävän isot keittiöt/keittokomerot joissa pyörätuolin tai rollaattorin käyttäjäkin pystyy toimimaan.  

Mahdollisia muutostöitä ja ovien kaukosäätimiä asuntoon voi anoa vammaispalveluista.

Asuntovuokrauksemme ehdot

Vuokraamme asuntoja vain yhdistyksemme jäsenille ja jäsenyyden on oltava voimassa koko vuokrasuhteen ajan. Asunnossa ja sen parvekkeella on tupakointi kielletty ja kotivakuutus pitää olla koko vuokrasuhteen ajan voimassa. Teemme aluksi 6 kk määräaikaisen vuokrasopimuksen. Jos sen aikana ei ole ongelmia vuokranmaksussa eikä järjestyssääntöjen noudattamisessa, voidaan sopimus uusia toistaiseksi voimassaolevana.

Vuokra-asunnon hakeminen
Asuntoja vuokrataan yhdistyksen jäsenille. Asunnot ovat kysyttäjä ja niitä vapautuu harvakseltaan. Varsinkin isoihin asuntoihin voi joutua jonottamaan vuosia. 

Asuntohakemuksen voi täyttää tällä sivulla olevalla lomakkeeella, tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Täytettyäsi lomakkeen saat siitä kuittauksen sähköpostiisi. Varallisuuden selvittämiseksi pyydämme liittämään hakemukseen viimeisimmän ESITÄYTETTYN VEROILMOITUKSESI. Jos sinulla ei ole sitä, voit tilata sellaisen täältä OmaVero.  Voit myös lähettää sen sähköpostitse osoitteeseen toimisto@hiy.fi

Emme käsittele hakemustasi ennenkuin saamme esitäytetyn veroilmoituksesi. Käsittelemme hakemukset tulojärjestyksessä. Asuntojonossamme on paljon hakemuksia, mistä johtuen odotusaika voi olla jopa vuosia. Olemme jonossa oleviin hakijoihin yhteydessä kun asuntoja vapautuu. Muistathan tarkistaa yhteystietosi lähettäessäsi hakemusta.

Pyydämme ilmoittamaan, jos asunnontarpeessa tulee muutoksia.(Esimerkiksi jos tarvitsetkin pienempää / suurempaa kuin olet alunperin ilmoittanut. Tai olet löytänyt asunnon, jolloin voimme poistaa hakemuksesi jonosta.)

Oletko Helsingin Invalidien Yhdistyksen jäsen?
Ensisijainen toive
Ensisijainen asuntotoive
Apuvälineesi
Onko sinulla fyysinen vamma?