Sulkapallo

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Syyskausi 7.9.-7.12. (tuntia ei ole 19.10.)
Aika: lauantaisin klo 10-12
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli, Ratsastie 10
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Anja Kima anja.kima@welho.com / 041 440 5315.
Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € , muille 82 €. 

Sulkapallo on hauska ja monipuolinen mailapeli, joka sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Laji on helppo aloittaa ja alussa tarvitset vain mailan, pallon ja pelikaverin. HIY:n ryhmästä löytyy maila, pallo ja pelikaveri, joten varusteiksi riittää sisäpelivarusteet, juomapullo ja reipas mieli. 

Sulkapallon pelaamisen hyödyt

Sulkapalloharrastus kehittää useita eri fyysisiä ominaisuuksia kuten kehon hallintaa, nopeutta, kestävyyttä sekä koordinaatiota. Myös leikkimielinen kilpailu ja sääntöjen opettelu kuuluvat yhtenä osana harrastukseen. Näiden kautta opitaan käsittelemään myös omia tunteita ja toimimaan ryhmässä. Harjoittelun lähtökohtana on aina jokaisen omat tavoitteet ja halu liikkua sekä oppia uusia asioita.

Miten pelataan?

Sulkapallo on mailapeli, jota pelaa vastakkain kaksi pelaajaa (kaksinpeli) tai kaksi paria (nelinpeli). Sulkapallossa on tarkoitus pelata palloa verkon yli vastapuolen rajojen sisälle, siten että vastustaja ei saa palautetuksi palloa takaisin.

Vammaissulkapalloa pelataan normaalilla sulkapallokentällä tai puolella kentällä ja sulkapalloina käytetään aitoja sulkia.

HIY:n ryhmässä alkuun lämmitellään, halukkaat voivat tehdä syöttö- ja lyöntiharjoituksia ja lopuksi pelaillaan. Muutaman kerran kaudessa treeneissä käy oikea valmentaja, muuten treenataan ja pelataan oman porukan kesken.

Kenelle laji sopii?

Sulkapalloa voivat harrastaa niin liikuntavammaiset henkilöt pyörätuolista tai pystystä pelaten. Sulkapallo sopii myös elinsiirron saaneille urheilijoille. Liikuntavammaisten puolella lajia on harrastettu useita vuosia ja leirejä, kilpailuja se muuta toimintaa järjestetään aktiivisesti. Myös HIY:n harrastajat osallistuvat kilpailuihin ja jopa järjestävät niitä.

Kunnon kohoamisen lisäksi kuntoilijoilla on hyviä kokemuksia vammaissulkapallosta: Hyvä ryhmähenki, vilkas mielipiteiden vaihto, pelailu mukavaa ajankulua, saa uusia kavereita sekä liikunta itsessään on aina sosiaalinen tapahtuma. Tervetuloa kokeilemaan!

 

Lasten ja nuorten sulkapallokerho 
(ryhmä on tarkoitettu 10–22 –vuotiaille)

Lauantaisin klo 10-12, syyskausi 10.9.-17.12
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli, Ratsastie 10
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Anja Kima, anja.kima@welho.com / puh. 041 440 5315.
Ryhmä on maksuton. Lasten ja nuorten liikuntaryhmät toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.