Kädentaidoista lautapeleihin -kerho

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Syyskausi 3.9.-10.12.
Aika: joka toinen tiistai klo 15–17.30 
Tapaamiset parillisten viikkojen tiistait.
Paikka: Voudintien toimintakeskuksen kerhohuone.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Maksuton ryhmä, satunnaisesti mahdollinen materiaalimaksu, josta ilmoitetaan etukäteen. HIY tarjoaa kahvit.

Käsillä tekeminen on hyväksi aivoille ja se tuottaa myös endorfiinia vähentäen stressiä ja ahdistusta. Ryhmää vetää vapaaehtoispohjalta Aila Jäntti, joka on kokenut askartelun ohjaaja.

Askartelua

Käsillä tekeminen on tapa parantaa mielenterveyttä, se on hyvä tapa stimuloida aivoja. Erilaiset käsillätekemisen muodot ovat myös hyviä tapoja lievittää stressiä, parantaa neuroplastiikkaa sekä työstää omia kykyjä, keskittymistä ja rauhallisuutta. Tehtävään keskittyminen on eräänlainen mindfulness-harjoitus.

Käsien ja aivojen yhteys on tärkeä liittolainen ihmisille. Askartelu on myös palkitsevaa, koska siitä jää konkreettinen jälki, syntyy jotain uutta. Jotain minkä voi ottaa itse käyttöön tai antaa lahjaksi ystävälle.

Lautapelejäkin voi pelata

Jos askartelu ei kiinnosta, mutta haluaisit kuitenkin tavata muita ja osallistua, voit tulla mukaan ja pelata lautapelejä, joita on tarjolla. Todennäköisesti joku innostuu pelaamaan kanssasi – tai voit toki tulla tutun kaverin kanssa.

Mitä kerhossa oikeastaan tehdään?

Kevään aikana kerhossa on tehty:

-  sanomalehdestä koreja

-  makrameetöitä, pieni seinämakramee + amppeli

-   mosaiikkia (tarjotin)

-   pelejä

Syksyllä on toiveissa mm. korujen tekemistä, vanhoista kirjoista askartelua, rautalanka-askartelua ym. Osallistujat voivat tuoda omia toiveita ja ideoita käsillä tekemiseen.