Pyörätuolikoripallo

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kevätkausi 11.1.-18.4.
Aika: torstaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Jarmo Leppänen, jarmo.leppanen@live.com / 040 838 9479
Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € ja 82 € ei-jäsenille.

Pyörätuolikoripallo soveltuu erinomaisesti liikuntavammaisille henkilöille, joiden käsien toimintakyky on hyvä. Yleisimmät vammaryhmät lajin parissa ovat selkäydinvammaiset ja alaraaja-amputoidut. Kaikki pyörätuolikoripalloilijat eivät käytä pyörätuolia arkiliikkumisessa.

Pyörätuolikoris harrastuksena

Pyörätuolikoripallo on myös erinomainen harrastus fyysisen ja psyykkisen kunnon sekä sosiaalisten kanssakäymisten ylläpitämiseen. Fyysisenä lajina pyörätuolikoripallo vahvistaa lihaksia. Muun muassa liikkuminen ja siirtymiset helpottuvat. Monipuolisena ja vaativana lajina pyörätuolikoripallo tuo sopivasti haasteita ja tätä kautta onnistumisen kokemuksia. Joukkuepelinä pyörätuolikoripallo antaa mahdollisuuden löytää helposti uusia kavereita ja tarjoaa vertaistukea.

Miten pyörätuolikoris eroaa ”tavallisesta” koripallosta?

Pyörätuolikoripallo on pallopeli, joka on sovellettu varsin vähäisin muutoksin tavallisesta koripallosta. Joukkueeseen voi kuulua korkeintaan 12 pelaajaa, joista kerrallaan viisi voi olla kentällä. Pelaajat käyttävät erityisiä ketterämpiä pyörätuoleja. HIY:n ryhmässä pyritään järjestämään lajikokeilijalle / uudelle pelaajalle pelituolin, jolla pääsee alkuun. Oikea väline tekee harrastamisesta mielekästä.

Pyörätuolikoripallon säännöissä on muutamia eroja tavalliseen koripalloon verrattuna. Eroavaisuudet koskevat lähinnä pallon kuljettamista ja pelituoleilla otettavia kontakteja. Kuitenkin suurin osa säännöistä, esimerkiksi korien korkeudet, kentän mitat ja hyökkäys- sekä peliajat ovat samoja.

Tule rohkeasti mukaan!

Harjoitusten alussa harjoitellaan heittoja ja syöttöjä ja tehdään muita pari- ja ryhmäharjoituksia. Lopuksi pelataan yhdessä. Ryhmässä ei ole varsinaista ohjaajaa, eikä treeniin kuulu ohjattua alkulämmittelyä/loppuvenyttelyä. Kannustamme kaikkia vähänkin pyörätuolikoripallosta kiinnostuneita tulemaan katsomaan ja kokeilemaan.


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.