Istumalentopallo

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Syyskausi 5.9.-12.12. (tuntia ei ole 17.10.)
Aika: torstaisin klo 18-20
Paikka: Siltamäen ala-asteen koulu, Siltakyläntie 7-9, Helsinki
Lisätiedot: Petra Pakarinen, petra.pakarinen@wippies.fi
Ilmoittautuminen: hiyhelsinki.nimenhuuto.com järjestelmän kautta

Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € ja 82 € ei-jäsenille.

Liikuntaryhmä toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Istumalentopallo on erittäin dynaaminen kahden kuusihenkisen joukkueen peli. Kyseessä on sosiaalinen joukkuelaji, joka edistää kehontuntemusta, ja jossa keskivartalon hallinta sekä koordinaatiotaito kehittyvät. Istumalentopallo on sovellutus tavallisesta lentopallosta ja se on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joille pystylentopallon pelaaminen on mahdotonta. Laji on erittäin integroitunut, joten niin vammaiset kuin vammattomat voivat yhdessä harrastaa lajia.

Miten istis eroaa pystylentopallosta?

Istumalentopallo on luonteeltaan nopeatempoisempi kuin tavallinen lentopallo. Istumalentopallo on sovellettu muoto tavallisesta lentopallosta. Istumalentopallon säännöt ovat lähes samat kuin pystylentopallossa. Istumalentopallon kenttä on normaalia lentopallokenttää pienempi, ja verkko on alempana, mistä johtuen pallo lentää matalammalla.

Kenelle istumalentopallo sopii?

Yleisin istumalentopalloilijan vamma on alaraajan vamma, esimerkiksi amputaatio.  Istumalentopallossa on sallittua käyttää käsiproteesia tai tukisidoksia, mikäli ne eivät aiheuta vaaraa muille pelaajille. Sen sijaan jalkaproteesin käyttö on kiellettyä.

Istumalentopallotreeneihin voi tulla kokeilemaan ilman (istuma-) lentopallotaustaa. Treeni sopii siis myös aloittelijoille. Lajissa on huomioitava, että se vaatii hyvää istumatasapainoa. Lajissa istutaan lattialla ja liikkuminen toteutuu käsien ja jalkojen avulla. Myös pelkkien käsien avulla liikkuminen on mahdollista. Laji edellyttää käsiltä hyvää toimintakykyä. Hyvästä vartalonhallinnasta on etua. Treeneissä käy vain aikuisia, joista suurin osa on miehiä, mutta nuoret ja naiset ovat toki tervetulleita. Laji on melko fyysinen ja sopii myös vammattomille liikuntamuodoksi.

Pelivälineistä

Pelaajalla on normaalit pelivarusteet. Pelaajat käyttävät yleensä pitkiä housuja. Pelipallo on tavallinen lentopallo. Verkko ja pallot löytyvät Siltamäen salista, eli omia varusteita ei mukavia ja joustavia liikuntavaatteita lukuunottamatta tarvita.