Pyörätuolisalibandy

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Syyskausi 2.9.-9.12.
Aika: maanantaisin klo 19-20.30
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B.  
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Olli Palonen, opalonen@gmail.com / 0407187577  
Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € ja 82 € ei-jäsenille

Pyörätuolisalibandy on hauska liikuntaharrastus, johon on helppo tulla mukaan. Lajia ei tarvitse tuntea entuudestaan. HIY:n ryhmä on omatoiminen, eli treeneissä ei ole mukana varsinaista valmentajaa tai ohjaajaa. Yhdessä pelaaminen ja liikunnasta nauttiminen on se juttu! Tule rohkeasti kokeilemaan.

Millaista on pyörätuolisalibandy?

Suomessa on erityiskouluissa pelattu pyörätuoli- ja sähköpyörätuolisählyä jo 1980-luvulla, mutta lajin Suomeen rantautumisajankohtana voi pitää 1990-luvun alkua. Laji soveltuu pyörätuolin käyttäjien laajalle toimintakykykirjolle.

Pyörätuolisalibandy on vaikeavammaisille henkilöille suunnattu joukkuepeli, jossa miehet ja naiset pelaavat samoissa joukkueissa. Pelivälineenä on salibandypallo ja pelaajat käyttävät itselleen sopivan pituista mailaa. Urheiluliikkeistä saa mailoja, mutta alkuun pääsee lainaamalla mailaa Validian välinevarastosta,

Kentällä pelaa kulloinkin treeneihin tullut määrä pelaajia, eli mistään virallisista säännöistä ei pidetä kiinni.

Välineet

Liikuntaan sopivat vaatteet on hyvä olla ja mielellään oma maila mutta sekään ei ole varsinkaan aluksi pakollinen, sillä hallilta löytyy mailoja. Ryhmässä harjoitellaan syöttöjä ja pallon hallintaa. Lopuksi pelataan yhdessä.

Ryhmään mahtuu hyvin uusia pelaajia, joten aloittelijat ovat tervetulleita!