Tuolijooga

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Syyskausi 4.9.-11.12.
Aika: keskiviikkoisin klo 15-16
Paikka: Voudintien toimintakeskuksen sali / Teams
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € ja 82 € ei-jäsenille.
Liikuntaryhmä toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Tuolijooga on muunnelma perinteisestä joogasta, mutta asennot tehdään soveltaen niiden vaikeusasteen vähentämiseksi. HIY:n joogatunneilla tehdään liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittäviä liikkeitä hengityksen tahdissa. Tunti on rauhallinen ja lisää tietoista läsnäoloa. HIY:n tuolijoogaa ohjaa edelleen tanssinopettaja Helena Romppanen.

Tuolijoogan hyödyt

Tuolijooga on helppo, hengityksen tahtiin kulkeva liikuntamuoto, jossa ei tarvitse mennä lattialle eikä vaihtaa vaatteita! Tuolijooga perustuu hathajoogaliikkeisiin. Kun käyt HIY:n tuolijoogassa, opit liikkeitä, joita voit helposti tehdä kotonakin virkistämään ja elävöittämään kehoa ja mieltä.

Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon ja mieleen.  Kehon liikkeiden ja hengityksen välityksellä jooga auttaa saavuttamaan hermostollista ja hormonaalista tasapainoa, joka tukee hyvinvointiamme kokonaisvaltaisesti ja tuo levollisuutta olemukseemme ja kokemuksen sisäisestä rauhasta.

Tuolijoogassa pienikin liike on tärkeä ja hyvin merkityksellinen. Liikkeet toteutetaan tuolilla istuen. Harjoitus ylläpitää kehon liikkuvuutta, venyttää ja vahvistaa lihaksia sekä tasapainottaa mieltä. Tuolijooga on kokonaisvaltainen itsehoitomenetelmä, jossa kehon liike, hengitys ja mielen keskittyminen luovat tasapainoa kehon toimintoihin, edistäen näin terveyttä ja hyvää oloa. Tuolijooga soveltuu kaikille ikään, kokoon tai kuntoon katsomatta. Se on lempeää, helppoa ja monipuolisesti vaikuttavaa. Tuolijoogassa selkäranka, nivelet ja lihakset tulevat notkeammiksi ja vahvemmiksi. Kehon jännitystilat purkautuvat ja mieli rauhoittuu.

Kenelle tuolijooga sopii, tarvitaanko välineitä?

Tuolijooga soveltuu kaikille ikään, kokoon tai kuntoon katsomatta. Tunnille tarvitset vain joustavat, mukavat vaatteet ja avoimen mielen. Mitään etukäteisvalmistautumista ei tarvita, ja ensikertalaisetkin ovat tervetulleita. Joogatunnit videoidaan verkkoon, joten voit joka kerta valita tuletko paikan päälle vai joogaatko kotona. Videoimme vain ohjaajan, joten muut eivät videolla näy eikä videointi häiritse heitä. 

Uudet joogaajat ovat tervetulleita!