Arkisto

KULTURA, Danny konsertti
KULTURA joulukonsertti

Hyvinvointi-illat syksyllä 2022

HIY järjestää kaikille jäsenilleen, Avustajavälityksen asiakkaille ja apuvälinekummitoiminnassa mukana oleville hyvinvointi-iltoja syksyn 2022 aikana. Maksuttomat tilaisuudet järjestetään hybridinä, eli niihin voi osallistua joko paikan päällä HIY:n toimintakeskuksessa, osoitteessa Voudintie 6 tai etänä kotoa käsin verkon välityksellä Teams-ohjelman kautta. Jäsenten ja asiakkaiden läheiset ovat myös tervetulleita luennoille.

Voit osallistua kaikkiin iltoihin, tai vain johonkin sinulle aiheeltaan parhaiten sopivaan. Tilaisuudet järjestetään kolmen viikon välein keskiviikkoisin klo 17.30–19. Klo 17 alkaen tarjolla yrttiteetä, tuoremehua ja pientä purtavaa. Varsinainen tilaisuus alkaa klo 17.30.

Ilmoittautumiset viimeistään saman viikon maanantaina sähköpostitse toimisto@hiy.fi / 09 7206 240. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille ja laitetaan kotisivuille kaksi tuntia ennen tilaisuuden alkua.

ke 28.9. klo 17.30–19
Jaksaminen ja hyvinvointi
Marjaliisa Majavesi, www.avartamo.fi

ke 19.10. klo 17.30–19
Fyysinen avustaminen, vinkkejä omaiselle
Fysioterapeutti Paula Leppänen, www.leppanenpaula-fysioterapia.com

Paula toivoo tietoa siitä, mikä apuväline on käytössä ja liittyykö siihen joku erityinen haaste, johon toivot saavasi apua.

ke 9.11. klo 17.30–19
Apuvälineet, vinkkejä niiden käyttöön
Fysioterapeutti Paula Leppänen, www.leppanenpaula-fysioterapia.com

Paula toivoo tietoa siitä, mikä apuväline on käytössä ja liittyykö siihen joku erityinen haaste, johon toivot saavasi apua.

ke 30.11. klo 17.30–19
Irti murehtimisesta
Marjaliisa Majavesi, www.avartamo.fi

Opastettu näyttelykierros

HIY:n joulutapahtuma 11.12.2021 Hevossalmessa

Koronapandemian vuoksi joulutapahtuma järjestettiin joulukuussa 2021 ulkona! Monille tuttu kesäinen Hevossalmi näytti talviset kasvonsa. Nautittiin kuumaa glögiä ja kylmiä herkkuja, yllätyttiin Taikatulet -ohjelmasta ja laulettiin tunnelmavalaistuksessa yhdessä joululauluja Johanna Sauramäen johdolla.

HIY:n KULTURA järjesti: Ogeli Big Band goes Christmas 9.12.2021

HIY:n KULTURA järjesti Virtuaalimatkailun esittelyn 

Retkikerhon huipennus 2021: HIY:n retkikerhon retki Nuuksion kansallispuistoon 10.9. 

Retkikerhon kevään retket olivat suosittuja ja kerhon huipennus on perjantai-iltapäivänä 10.9. klo 13 alkaen Espoon Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan Haltiaan. 

Haltian pysyvä päänäyttely on jättimäinen luontopanoraama. Viisi vuodenaikaa -niminen 18 metriä leveä panoraamaseinä tarjoaa kokonaisvaltaisen luontoelämyksen, joka johdattaa Saaristomereltä tuntureiden laelle ja kaikkiin Suomen 40 kansallispuistoon. VR-lasit vievät 12 kansallispuiston maisemien keskelle. Lisäksi uusi Lataa aivosi luonnossa -näyttely tutustuttaa luonnon terveysvaikutuksiin ja antaa ideoita niistä nauttimiseen aiempaa tietoisemmin. 

Näyttely johdattaa muun muassa sienestämään, katselemaan mielenmaisemaasi, aistimaan luonnon tuoksuja, lähtemään oikealle luontopolulle sekä kaiken tämän kautta ymmärtämään, miten kokonaisvaltaisesti luonto meitä oikeastaan helliikään.

Ohjelma:
klo 13 saapuminen Haltian alueelle ja esteettömän Maahisenkierroksen lähtöpaikalle, taksille kerrottava osoite Solvallanrinne 2, josta vielä noin 100 m eteenpäin. (Huom! alue on mäkistä, mistä syystä aloitus mäen päältä suoraan) josta 2 km luontopolku kierros eräoppaan johdolla klo 14.30 saakka.

klo 14.30-14.45 siirtyminen alamäkeä pitkin Haltiaan.

klo 15-16 omatoimisesti tutustumista Haltian luontonäyttelyissä: Suomen luonto -päänäyttelyyn ääniopastus mahdollinen ja Lataa aivosi luonnossa -erikoisnäyttely.

klo 16-16.30 kahvit ravintola Haltiassa ulkoilun jälkeen, mahdollisuus käydä Haltia Shopissa ostoksilla.

klo 16.30 poislähtö omilla kyydeillä, osoitteesta Nuuksiontie 84.

Tutustu etukäteen Haltiaan tästä.

KULTURA järjesti vierailun Ateneumiin Ilja Repin -näyttelyyn 13.8.2021

Ilja Repin: Volgan lautturit (1870-1873). (©) Venäläisen taiteen museo, Pietari

Vierailu Ilja Repinin näyttelyyn perjantaina 13.8.2021 klo 11. 
Paikka: Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2
Lisätietoja näyttelystä Ateneumin sivuilta.

KULTURA järjesti 1.11.2019 käynnin Michael Jackson: On the wall -näyttelyyn

Lisätietoja näyttelystä WeeGeen sivulta.

Lokakuussa 2019 toteutettiin opiskelijayhteistyönä 70-luvun disko ja patsassuunnistus 

Laurean Otaniemen kampuksen opiskelijoiden kanssa järjestettiin kaksi tapahtumaan lokakuussa

Perjantaina 11.10. Oranssin tiloihin (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) paikalle tulleet HIY:n jäsenet pääsivät nauttimaan 70-luvun diskohiteistä ja hyvästä fiiliksestä! Illan päätteeksi parhaiten 70-luvun henkeen pukeutuneet henkilöt palkittiin.

Sunnuntaina 13.10. toteutettu suunnistus aloitettiin HIY:n toimintakeskuksesta (Voudintie 6), ja päätettiin Käpylän koululle. Jokaisella suunnistuspisteellä oli pientä aktivoivaa toimintaa ja aivojumppaa. 

Tuoleilla istuvia ihmisiä aurinkoisella nurkikentällä. Taustalla kalliot ja meri.
Kesäjuhlan osallistujia. Kuva: Laura Lundström

Kesäjuhla 9.6.2019

Seitsemän muusikkoa esiintymässä.
Stadin juhlaorkesteri esiintyi.

Perinteistä kesäjuhlaa vietettiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä sunnuntaina 9.6. Päivää vietettiin makkaraa ja lettuja syöden, arpavoittoja jännittäen ja lyhyitä puheita kuunnellen. Stadin Juhlaorkesteri esiintyi.

Hevossalmen kevättalkoot 28.4.2019

Haravoivia talkoolaisia

Keväisin laitetaan talkoilla Hevossalmen lomakylä kuntoon. Paikalla oli taas kiitettävästi aktiivisia talkoolaisia ja porukalla paikat saatiin kivasti haravoitua ja siistittyä ja kesäkalusteet paikoilleen. Yhdistys tarjosi talkoolaisille keittölounaan ja kahvit. Syksyllä uudestaan!

Teatteri-ilmaisu tutuksi 9.-10.3.2019

Yhdistys järjesti mainion tilaisuuden tutustua teatterin tekemiseen improvisaatioiden ja teatteriharjoitusten avulla.  Maaliskuun 9. ja 10. päivinä 2019 kokoontui viisi naista ja kaksi miestä kokeilemaan näyttelijän ominaisuuksiaan draamaopettajan Sanna Breilinin innostavassa ohjauksessa.

Ohjaajan rohkaisu ja palaute ja muiden kannustus auttoivat sytyttämään teatterikärpäsen.  Olimme kiitollisia ja toivottavasti tämä harrastus saa jatkoa tulevaisuudessa isommallakin joukolla. 

Heikki Aulio ja Aune Menna

Retkikerho keväällä 2021

Yliopiston puutarha Kaisaniemessä

pe 7.5. klo 13-15
Kaisaniemen keitaaksikin kutsuttu kasvitieteellinen puutarha ja sen kasvihuoneet tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden. Jo vuodesta 1829 Helsingin keskustassa sijainnut puutarha on toiminut kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana useiden sukupolvien ajan. Noin neljän hehtaarin laajuinen ulkopuutarha houkuttelee tutustumaan kasvien maailmaan. 

Roihuvuoren Kirsikkapuisto

pe 21.5. klo 13-15
Roihuvuoren kirsikkapuisto on Roihuvuoren maamerkin, sen vesitornin juurella sijaitseva viheralue, jossa keväisin kukkivat useat sadat sinne istutetut kirsikkapuut. Puisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset, heidän perheenjäsenensä ja täällä toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa helsinkiläisille kirsikkapuita hanami-juhlan pitämistä varten. 

Haagan Alppiruusupuisto

pe 4.6. klo 13-15
Haagan Alppiruusupuisto eli tuttavallisesti rodopuisto, on ainutlaatuinen helmi Helsingin puistojen kirjossa. Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Atsaleat aloittavat kukintansa ensin ja osa niistä kukkii vielä alppiruusujen jo lopetettua, juhannuksen jälkeen. Missään muussa puistossa Helsingissä ei ole kukkien katselulavaa, mutta täällä on! Puiston eksoottista kukintaa voi ihailla kahdelta pensaiden yläpuolelle nousevalta lavalta, alppiruusupuiston puolella lava on eräänlainen katselukäytävä. Näin jo korkeiksi kasvaneiden pensaiden huikea kukkaloisto avautuu koko komeudessaan. Pitkospuukäytävät ovat esteettömiä.

Pitkäkoski

pe 18.6. klo 13-15
Pitkäkoski sijaitsee Vantaanjoessa Helsingin ja Vantaan rajalla. Alue on luonnonsuojelualuetta, jonka Helsinki rauhoitti vuonna 1984. Jopa 120 vuotta vanhat kuuset muodostavat osan joenvarren kulkijaa hiljentävää metsikköä.