Arkisto

HIY:n päättyneistä hankkeista voi lukea täältä.

KULTURA järjesti 1.11.2019 käynnin Michael Jackson: On the wall -näyttelyyn

Lisätietoja näyttelystä WeeGeen sivulta.

Lokakuussa 2019 toteutettiin opiskelijayhteistyönä 70-luvun disko ja patsassuunnistus 

Laurean Otaniemen kampuksen opiskelijoiden kanssa järjestettiin kaksi tapahtumaan lokakuussa

Perjantaina 11.10. Oranssin tiloihin (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) paikalle tulleet HIY:n jäsenet pääsivät nauttimaan 70-luvun diskohiteistä ja hyvästä fiiliksestä! Illan päätteeksi parhaiten 70-luvun henkeen pukeutuneet henkilöt palkittiin.

Sunnuntaina 13.10. toteutettu suunnistus aloitettiin HIY:n toimintakeskuksesta (Voudintie 6), ja päätettiin Käpylän koululle. Jokaisella suunnistuspisteellä oli pientä aktivoivaa toimintaa ja aivojumppaa. 

Tuoleilla istuvia ihmisiä aurinkoisella nurkikentällä. Taustalla kalliot ja meri.
Kesäjuhlan osallistujia. Kuva: Laura Lundström

Kesäjuhla 9.6.2019

Seitsemän muusikkoa esiintymässä.
Stadin juhlaorkesteri esiintyi.

Perinteistä kesäjuhlaa vietettiin aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä sunnuntaina 9.6. Päivää vietettiin makkaraa ja lettuja syöden, arpavoittoja jännittäen ja lyhyitä puheita kuunnellen. Stadin Juhlaorkesteri esiintyi.

Hevossalmen kevättalkoot 28.4.2019

Haravoivia talkoolaisia

Keväisin laitetaan talkoilla Hevossalmen lomakylä kuntoon. Paikalla oli taas kiitettävästi aktiivisia talkoolaisia ja porukalla paikat saatiin kivasti haravoitua ja siistittyä ja kesäkalusteet paikoilleen. Yhdistys tarjosi talkoolaisille keittölounaan ja kahvit. Syksyllä uudestaan!

Teatteri-ilmaisu tutuksi 9.-10.3.2019

Yhdistys järjesti mainion tilaisuuden tutustua teatterin tekemiseen improvisaatioiden ja teatteriharjoitusten avulla.  Maaliskuun 9. ja 10. päivinä 2019 kokoontui viisi naista ja kaksi miestä kokeilemaan näyttelijän ominaisuuksiaan draamaopettajan Sanna Breilinin innostavassa ohjauksessa.

Ohjaajan rohkaisu ja palaute ja muiden kannustus auttoivat sytyttämään teatterikärpäsen.  Olimme kiitollisia ja toivottavasti tämä harrastus saa jatkoa tulevaisuudessa isommallakin joukolla. 

Heikki Aulio ja Aune Menna

Retkikerho keväällä 2021

Yliopiston puutarha Kaisaniemessä

pe 7.5. klo 13-15
Kaisaniemen keitaaksikin kutsuttu kasvitieteellinen puutarha ja sen kasvihuoneet tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden. Jo vuodesta 1829 Helsingin keskustassa sijainnut puutarha on toiminut kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana useiden sukupolvien ajan. Noin neljän hehtaarin laajuinen ulkopuutarha houkuttelee tutustumaan kasvien maailmaan. 

Roihuvuoren Kirsikkapuisto

pe 21.5. klo 13-15
Roihuvuoren kirsikkapuisto on Roihuvuoren maamerkin, sen vesitornin juurella sijaitseva viheralue, jossa keväisin kukkivat useat sadat sinne istutetut kirsikkapuut. Puisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset, heidän perheenjäsenensä ja täällä toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa helsinkiläisille kirsikkapuita hanami-juhlan pitämistä varten. 

Haagan Alppiruusupuisto

pe 4.6. klo 13-15
Haagan Alppiruusupuisto eli tuttavallisesti rodopuisto, on ainutlaatuinen helmi Helsingin puistojen kirjossa. Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Atsaleat aloittavat kukintansa ensin ja osa niistä kukkii vielä alppiruusujen jo lopetettua, juhannuksen jälkeen. Missään muussa puistossa Helsingissä ei ole kukkien katselulavaa, mutta täällä on! Puiston eksoottista kukintaa voi ihailla kahdelta pensaiden yläpuolelle nousevalta lavalta, alppiruusupuiston puolella lava on eräänlainen katselukäytävä. Näin jo korkeiksi kasvaneiden pensaiden huikea kukkaloisto avautuu koko komeudessaan. Pitkospuukäytävät ovat esteettömiä.

Pitkäkoski

pe 18.6. klo 13-15
Pitkäkoski sijaitsee Vantaanjoessa Helsingin ja Vantaan rajalla. Alue on luonnonsuojelualuetta, jonka Helsinki rauhoitti vuonna 1984. Jopa 120 vuotta vanhat kuuset muodostavat osan joenvarren kulkijaa hiljentävää metsikköä.