Tuolijumppa

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Syyskausi 5.9.-12.12. (tuntia ei ole 5.12.)
Aika: torstaisin 11.45-12.45
Paikka: Voudintien toimintakeskuksen sali
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Maksuton ryhmä.
Liikuntaryhmä toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Tuolijumppa on matalan kynnyksen liikkumista. Tuolijumpan on tarkoitus kannustaa ja motivoida liikkumaan ryhmässä yhdessä. Ryhmässä tehtävät tuolijumppaliikkeet ovat yksinkertaisia ja helppo toteuttaa, vaikka lähtötaso olisi vähän matalampikin.

Miksi kannattaisi tulla tuolijumppaan?

Säännöllinen liikunta auttaa pitämään sekä kehoa että päätä kunnossa. Se katkaisee mukavasti arkirutiineja, piristää ja pienentää monen taudin riskiä. Vahvin näyttö yksittäisistä kaatumisen ehkäisytoimenpiteistä on liikunnasta. Liikuntamuotoja on niin paljon, että jokaisen on mahdollista löytää itselleen sopiva liikunnan laji, joka kiinnostaa ja pitää kuntoa yllä. Lihasten säännöllinen käyttö on välttämätöntä, sillä lihasvoimaa tarvitaan ihan kaikkeen arjessa.

Fyysinen aktiivisuus hidastaa monia iän tuomia muutoksia. Se hidastaa myös muistin ja siihen liittyvien toimintojen heikentymistä sekä vähentää Alzheimerin taudin riskiä, ylläpitää tasapainoa ja notkeutta, vahvistaa luustoa, hidastaa lihasvoiman vähenemistä sekä parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Yhdessä liikkuminen ja liikuntapelit voivat olla erinomainen keino ryhmäytymiseen ja me-hengen nostattamiseen. Omien voimavarojen löytyminen voi tuottaa positiivisia yllätyksiä ja liikunnan ilo tuo hyvän mielen. Säännöllinen liikuntaharrastus myös jaksottaa elämää mukavasti - antaa muisteltavaa ja tarjoaa odotettavaa.

Mitä tuolijumpassa tehdään?

HIY:n tuolijumpassa tehdään lihaksia voimistavia ja venyttäviä liikkeitä tuolilla istuen. Jumpatessa liikutetaan mahdollisuuksien mukaan sekä käsiä, että jalkoja ja vahvistetaan ja venytetään myös selän, vatsan ja kylkien lihaksia. Jumpassa käytetään joskus myös pehmeitä palloja ja kumilenksuja, joita kumpiakin on salin kaapissa. Minkään raajan puute, liikkumattomuus tai liikuntarajoite ei ole este osallistumiselle, ohjaaja neuvoo kullekin sopivan sovelluksen liikkeistä. Tuolijumppa sopii ihan kaikille!

Tule sellaisena kuin olet!

Tarvitset jumppaan ainoastaan tukevan tuolin ja sellaisia löytyy yllin kyllin HIY:n salista! Vaatetuksen kannattaa olla joustava ja mukava. Joskus jumpatessa voidaan käyttää kevyitä painoja, joita löytyy salin kaapista. Vesipullo kannattaa ottaa mukaan siltä varalta, että tunnin jumpan aikana janottaa.