Henkilökohtaisten avustajien työnantajat

Tapaamiset kuukauden ensimmäisenä perjantaina 
Aika: klo 18-20
Paikka: Teams
Maksuton ryhmä

Lisätiedot ja Ilmoittautumiset: Heikki Aulio heikki.aulio@gmail.com tai puh. 040 704 8597

Henkilökohtaisten avustajien työnantajat -vertaistukiryhmässä käsitellään työnantajana toimimiseen liittyviä kysymyksiä. 
Ryhmä on tarkoitettu myös henkilöille, jotka vasta harkitsevat henkilökohtaisen avun hakemista.

Vertaistukiryhmä kokoontuu kuukauden ensimmäisenä arkiperjantaina TEAMSissä.

Ryhmässä vaihdamme ajatuksia henkilökohtaisen avustajan työnantajan roolista ja työnantajuuteen liittyvistä kysymyksistä. Tavoitteena on lisätä osallistujien valmiuksia toimia henkilökohtaisen avustajan työnantajana, saada tietoa oikeuksista ja velvollisuuksista sekä kehittyä vuorovaikutustaidoissa. Vertaistuki ja yhdessä keskusteleminen on tärkeää oman työnantajuuden vahvistamisessa.

Ryhmän vetäjän harrastusten vuoksi tapaamisissa voidaan haluttaessa käsitellä tavallista syvällisemmin myös digiopastukseen ja virtuaalimatkailuun liittyviä asioita.

Tapaamiset VAIN TEAMSin välityksellä. Tapaamisten ohjelma kehittyy ja muuttuu ajan kuluessa.

Pe 13.1.2023  klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset ja kevään tapaamisten esittely. * Stipendin käyttämisen suunnittelua. * Mielenkiintoisia asioita mm. koulutusristeilystä. * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Seuraava tapaaminen ja sen aiheita.

Pe 3.2.2023  klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset. * Kevään tapaamisten sisältöjen viilausta. * Keskustelu HETA-liiton vertaistukiryhmän kahvitauoista - aktivoidutaanko joukolla? * Keskustelu eduskuntavaalista ja tulevasta Sote-häkkyrästä. (Ennakkoäänestys ke 22.3. - ti 28.3., vaalipäivä su 2.4., tulokset ke 5.4.2023.) * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Seuraava tapaaminen ja sen aiheita.

Pe 3.3.2023 klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset. * Keskustelu HETA-liiton työaikaoppaasta. * Virtuaalimatka Suomen museoihin. * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Seuraava tapaaminen ja sen aiheita. Pe 14.04.2023 klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset. * Keskustelu hyvinvointialueiden vammaisten asioiden hoidosta: Helsinki, Vantaa-Kerava, Länsi-Uusimaa, Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa. * Tutustutaan Suomen, Viron ja Latvian  esteettömiin luontokohteisiin. * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Seuraava tapaaminen ja sen aiheita.

NOIN to 4.5. tai to 11.5.2023 klo 14-21 Koulutusristeily Eckerö Linen Finlandialla * Ajankohtaista koulutusta * Kehon ravintoa * Sielun ravintoa * Ryhmäytymistä * Kulttuuria Pe 05.05.2023 klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset. * Keskustelu HETA-liiton nettisivujen sisällöstä. * Virtuaalimatka maailman museoihin. * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Seuraava tapaaminen ja sen aiheita.

Pe 2.6.2023 klo 18-20 TEAMSissä. * Koronatilanne ja kuulumiset. * Keskustelu Sote-uudistuksen näkymistä. * Virtuaalimatka Roomaan - myös muinaiseen. * Tulevia tapahtumia ja osallistujien esittämiä kysymyksiä. * Syksyn tapaamiset ja toivomuksia niiden aiheiksi.

Henkilökohtaisten avustajien työnantajien vertaisturkiryhmän vetäjä Heikki Aulio vastaanottamassa Opintotoiminnan Keskusliiton Helli Suomisen stipendirahaston kunniakirjojaa. Kuvaaja: Kaisamari Sundström