Asahi

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

SYYSKAUDELLA ASAHI ON TAUOLLA!

Asahi-terveysliikunta on suunniteltu ennaltaehkäisemään ja hoitamaan vaivoja. Asahissa harjoitetaan ja avataan hartiaseudun lihaksia ja niveliä, samalla kun harjoitetaan selkää, hyvää pystysuoraa asentoa ja rentoutta. Asahi ei ole mitään kuntourheilua, koska siinä ei välttämättä tule edes hiki.

Mitä asahissa tehdään?

Asahin liikkeet on suunniteltu niin yksinkertaisiksi, että kuka tahansa pystyy tekemään ne. Liikkeet tehdään paikallaan seisten tai ne voidaan tehdä istuma-asennossa. Liikkeet ovat terapeuttisten vaikutusten vuoksi tehokkaita, vahvistavia ja kuntouttavia. Asahissa ei ole osallistumiskynnystä, se sopii oikeasti kaikille, myös huonokuntoisille, ylipainoisille ja jopa lievästi sairaille.

Asahi-liikkeet ovat pehmeitä ja hitaita, jolloin kudokset stimuloituvat vahvistumaan, mutta eivät kulu. Asahi sopii myös osteoporootikoille, koska luustoon kohdistuu vääntöä ja puristusta, mutta ei liiallista rasitusta. Asahi harjoitusta tehdään tietoisesti hengittäen. Syvään hengittäminen poistaa paremmin hiilidioksidin keuhkoista ja siten myös verestä ja kudoksista. Näin kudosten happamuus lievittyy. Tämä on tärkeää siksi, että esimerkiksi luukudoksen mineralisaatio vähenee, jos elimistö on liian hapan. Hengityksen harjoittaminen on hyödyksi jokaiselle, mutta erityisen tärkeää se on keuhkosairauksista kärsiville.

Koko Asahi-tunnin ajan koko keho on pienessä liikkeessä. Lihasten venytys ja supistus toistuvat jatkuvasti. Kehoa pumpataan kevyesti, jolloin nivelkapselit tuottavat riittävästi nivelnestettä, ”nivelen ruokaa”, ja välilevyt saavat takaisin nestepitoisuuttaan verrattuna staattiseen paineeseen. Seisoma- tai istumatyö voi helposti turvottaa ylä- tai alaraajoja.  Asahissa kaikki liikkeet on suunniteltu niin, että ne tehdään rauhallisesti pumpaten ja hengityksen tukemana. Tämä tukee elimistön nestekierron (lymfa) vilkastumista ja turvotus voi vähentyä.