Tapahtumia

Hevossalmen syystalkoot 28.9.

Tule mukaan laittamaan Hevossalmen lomakylä talviteloille lauantaina 28.9. klo 9 alkaen. Luvassa ainakin haravointia ja saunomista. Talkooväki pidetään liikkeellä keiton ja kahvin voimin. Tervetuloa reippailemaan kanssamme!

KULTURA järjestää

Ellen Thesleff - Minä maalaan kuin jumala 

Aika: perjantaina 4.10. klo 12.45. Opastus kestää 50 min. 
Paikka: HAM, Eteläinen rautatiekatu 8, Helsinki

Ellen Thesleff (1869–1954) on Suomen kultakauden valovoimaisimpia taiteilijoita. Hän oli maamme ensimmäisiä symbolisteja ja ekspressionisteja – värin, valon ja liikkeen kuvaamisen mestari. Thesleff oli tunnustettu taiteilija jo elinaikanaan. Hän oli kosmopoliitti, joka oli kotonaan niin Suomessa, Pariisissa kuin Firenzessä. Taidemaailman kansainvälinen verkosto oli hänelle turvapaikka, Suomessa tärkeä paikka oli kesäateljee Casa Bianca Ruoveden Muroleessa.

Kokoontuminen HAM:in lippukassan luona. HAM on esteetön.

Tapahtuma on maksuton HIY:n jäsenille. 

Ilmoittautumiset viimeistään 1.10. Pirkko Justanderille 
puh. 050 525 4183 (mieluiten tekstiviestillä) / pirkko.j@luukku.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä onko sinulla apuvälineitä käytössäsi ja onko avustaja (vain vammaispalvelulain perusteella myönnetyt henkilökohtaiset avustajat).

Lisätietoja näyttelystä HAMin sivulta.

II VALIDIA-HIY Bocciaturnaus 12.10.2019

Lue lisää täältä.

KULTURA järjestää

Michael Jackson: On the wall

Aika: perjantaina 1.11. klo 11.45. 
Paikka: Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo

Näyttelyssä on esillä noin 90 teosta kansainvälisiltä nykytaiteilijoilta, jotka ovat käsitelleet taiteessaan Michael Jacksonia kulttuurisena ilmiönä. Näyttely ei ole biografinen tai ihaileva, vaan se käsittelee Michael Jacksonin vaikutusta nykytaiteeseen ja kulttuuriimme.

Kokoontuminen EMMAn ala-aulassa. 

Tapahtuma on maksuton HIY:n jäsenille. 

Ilmoittautumiset viimeistään 29.10. Pirkko Justanderille 
puh. 050 525 4183 (mieluiten tekstiviestillä) / pirkko.j@luukku.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä onko sinulla apuvälineitä käytössäsi ja onko avustaja (vain vammaispalvelulain perusteella myönnetyt henkilökohtaiset avustajat).

Lisätietoja näyttelystä WeeGeen sivulta.

HIY järjestää matkan Apuvälinemessuille

Aika: perjantaina 8.11.
Paikka: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 
                  Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Bussi lähtee Tuulimyllyntieltä klo 9 ja Voudintien parkkipaikalta klo 9.30. Paluumatka Tampereelta alkaa klo 16.

Ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon.

puh 09 7206240 tai toimisto@hiy.fi

Sanaton rakkaus -näytelmä Espoon kaupunginteatterissa 13. ja 15.11.

Sanaton rakkaus kertoo kuuron naisen ja kuulevan miehen rakkaudesta ympäristön ristipaineessa. Mark Medoffin näytelmä törmäyttää esiin kysymyksiä identiteetistä, omasta äänestä ja sulautumisesta, itsemääräämisen oikeudesta, intohimosta ja sillanrakennuksesta. Tarinassa kipinät sinkoilevat, kun kuuro Sarah ja kuuleva James ottavat mittaa toisistaan ja voimista ympärillään. Lue lisää näytelmästä Espoon kaupunginteatterin omilta sivuilta.

Suomen kantaesityksessä nähdään upea, Dawn Jani Birley, Toronton Theatre Critic’s Award -palkinnolla vuonna 2017 palkittu valovoimainen viittomakielinen näyttelijä. Hän saa vastavoimakseen monista näyttämö- ja elokuvarooleistaan tunnetun karismaattisen Santeri Kinnusen.

Sanattoman rakkauden Suomen kantaesityksen ohjaa Johanna Freundlich.

Yhdistys on ostanut seuraavat liput:

–      ke 13.11.2019 klo 14:00 (Päivänäytös) - 3 eläkeläislippua (á 36 €) ja 2 pt-lippua* (á 36 €, EU:n vammaiskortti A-merkinnällä saattaja maksutta)

–      pe 15.11.2019 klo 19.00 - 1 eläkeläislippu (á 36 €) ja 1 pt-lippu* (á 36 €, EU:n vammaiskortti A-merkinnällä saattaja maksutta)

*Pyörätuolilipun voi ostaa, jos on esittää EU:n vammaiskortti. Pyörätuolin tarve ei ole edellytys, mutta pitää esittää EU:n vammaiskortti A-merkinnällä, jotta saattaja pääsee maksutta.

Huom.! Ilmoittaudu Riitta Jolangille (040-5147526 tai riitta.s.jolanki@gmail.com) ennenkuin maksat lipun. Ilmoita kumpi päivä on mieluisampi vai käykö molemmat ja minkälaisen lipun haluat ostaa.

Lippuja on vain 10 kappaletta, joista saattajalippuja kolme. Teatterisalissa on vain kolme pt-paikkaa/näytös! Riitta ilmoittaa tilinumeron, jolle lipun voi maksaa, ja hänen kanssa voi sopia lippujen toimittamistavasta.

Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous lauantaina 30.11.2019

Aika: kahvitarjoilu klo 12.15 alkaen, kokous alkaa klo 13
Paikka: HIY:n toimitalo, Voudintie 6

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 6§:n mukaiset syyskokousasiat ja valitaan hallitukseen uudet jäsneet erovuoroisten tilalle sekä valitaan yhdistyksen varapuheenjohtaja.

***

Seuraavaksi kaksivuotiseksi kaudeksi hallituksen jäseneksi haluavilla on nyt mahdollisuus esitellä itsensä jäsenistölle jo ennen vuosikousta. 

Lähetä lyhyt esittely ja halutessasi kuva itsestäsi toimiston sähköpostiin toimisto@hiy.fi viimeistään 15.11.2019. Voit kertoa taustastasi, osaamisestasi ja asioista, joita haluaisit hallituksen jäsenenä olla HIY:ssä edistämässä. 

Pidätämme oikeuden lyhentää liian pitkiä esittelyjä. Toimistossa kootaan ehdokkaiden esittelyt yhteen dokumenttiin, joka on jaossa syyskokousta edeltävällä viikolla toimistolla. Esittelyihin voi tutustua myös syyskokousta ennen kahvituksen aikana klo 12.15 alkaen. Luonnollisesti myös kokouksessa saa edelleen ilmoittautua ehdokkaaksi.