Hevossalmen lomakylä 

Vuorilahdentie 7, 00870 Helsinki.

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

 Hevossalmen lomakylä sijaitsee Helsingin kaupungilta vuokratulla noin 1,6 hehtaarin suuruisella ranta-alueella Laajasalossa osoitteessa Vuorilahdentie 7, 00870 Helsinki. Lomakylä on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun. 

Hevossalmi kesällä 2024 jatkaa viime vuotisia käytäntöjä

Yhdistyksen hallitus päätti tehdä muutoksia vuokrausperiaatteisiin ja -hintoihin kokeilumielessä kesälle 2023. Keräsimme vuoden aikana tietoja ja kokemuksia siitä, miten uudet järjestelyt toimivat ja saimme paljon kiitoksia uudistuksista, joiden ansiosta esimerkiksi suosituista mökeistä 14 ja 15 pääsivät nauttimaan aiempaa useammat vuokraajat. Lisätuloja saadaksemme vuokraamme aluetta ja saunaa myös yhdistyksen ulkopuolisille tahoille - kuitenkin niin, että omat jäsenet ovat etusijalla.

Alueella on 15 mökkiä, joista osa on pyörätuolinkäyttäjille sopivia, päärakennus, jossa oleskelu- ja ruokailutilat, itsepalvelukeittiö, miehille ja naisille erilliset peseytymis- ja pukeutumistilat, joissa inva-wc. Saunarakennuksessa on takkatupa 10–20 hengelle. Alueella on grillikatos ja tilaa peli- ja liikuntaharrastuksille. Käytössä on soutuvene ja muutama maksullinen venepaikka. Alueella ei ole uinnin valvontaa!

Yhdistyksen jäsenet voivat kutsua alueelle ystäviään vuokraamalleen mökille kylään tai päiväkäynnille seuraksi kuitenkin niin, että yksi jäsen voi kutsua paikalle korkeintaan neljä vierasta kerralla. Isommista vierasmääristä ja kaikenlaisista juhlista on neuvoteltava etukäteen HIY:n toimiston kanssa.  Yleistä hiljaisuutta tulee noudattaa klo 22–07 välisenä aikana ja päiväkävijöiden on poistuttava klo 22. Alkoholin häiritsevä käyttö alueella on kielletty.

Lomakylän valvoja

Lomakylän valvoja on yhdistyksen ensisijainen edustaja lomakylässä. Valvoja huolehtii mökkien kunnosta, saunan lämmittämisestä ja vuokralaisten vastaanottamisesta. Valvoja myös laskuttaa paikan päällä sauna- ja pyykkimaksut sekä mahdolliset ylimääräiset siivoustyöt. Kesällä 2023 käyttöön otettua turvajärjestelyä jatketaan. Lomakylän valvojalla on mahdollisuus kutsua häiriötilanteessa vartija paikalle rauhoittamaan tilanne. 

Valvojalta ei voi tehdä mökkivarauksia suoraan, paitsi toimiston ollessa suljettu 21.6.–30.7. Valvojan numero 045 657 8867.

Varaukset - lue tarkat tiedot täältä

Kesää 2024 koskevat tiedustelut ja lyhytaikaiset mökkivaraukset yhdistyksen toimistosta 1.3.2024 alkaen puh. 09 7206 240 tai toimisto@hiy.fi. 

Pienistä mökeistä saunarakennuksen takana sijaitsevat mökit 14 ja 15 ovat olleet suosituimmat ja niihin tulee ylivoimaisesti eniten vuokraustoiveita, joita emme ole pystyneet täyttämään. Siksi olemme muuttaneet varausmahdollisuuksia niin, että niitä kahta mökkiä voi varata vain kuukaudeksi kerrallaan. Näin mahdollistamme useammalle kyseisistä mökeistä nauttimisen. Muita ”pikkumökkejä” vuokrataan puoleksi kesäksi kerrallaan (voidaan vuokrata myös koko kesäksi, jos ei ole riittävästi hakemuksia). Niin kutsuttu kiertomökki nro 3 on vuokrattavissa lyhyemmiksi ajoiksi (1-7 vrk).

Paremmin varustetut isot mökit nro 16 ja 17 ovat olleet usein touko- ja syyskuussa hyvin vähällä käytöllä, joten nyt tarjoamme niitä vuokrattavaksi koko kuukaudeksi. Kesä-elokuussa käytäntö on ennallaan ja mökit vuokrattavissa vuorokausiperusteella.

Jokaisen mökkiläisen on kyettävä huolehtimaan omasta avustajan tarpeestaan. Lomakylässä ei ole henkilöstöä, joka voisi toimia avustajana.

Mökkivarausten peruutukset tulee tehdä viikkoa ennen vuokra-ajan alkua. Myöhemmistä peruutuksista tai peruutuksen tekemättä jättämisestä peritään 50 € korvaus.

Heinäkuussa toimiston ollessa suljettu tiedustelut suoraan lomakylän valvojalta numerosta 045 657 8867.

Iso päärakennus ulkopuolelta kuvattuna.
Lomakylän päärakennus.
Valoisan ja avaran päärakennuksen sisätilat, näkyvissä tiskipöytiä varusteineen ja neljän hengen ruokapöytäryhmiä.
Lomakylän päärakennuksen sisätilat.
Saunarakennus rannalta kuvattuna. Luiska suoraan lasitetulle terassille.
Saunarakennus.
Merinäköala saunarakennuksen lasiteltulta terassilta, jossa näkyy sohva ja pöytäryhmiä.
Näkymä saunarakennuksen terassilta.
Sauna sisältä, vaaleaa puuta olevat lauteet ja kiuas.
Hevossalmen sauna.
Saunan avarat pesutilat, kaksi suihkua ja suihkutuolit, penkki.
Saunan pesutilat.
Keppijumppaavia ihmisiä nurkialueella.
Puistojumppaa kesä-elokuussa keskiviikkoisin!