Hevossalmen lomakylä 

Vuorilahdentie 7, 00870 Helsinki.

Hevossalmen lomakylä sijaitsee Helsingin kaupungilta vuokratulla noin 1,6 hehtaarin suuruisella ranta-alueella Laajasalossa osoitteessa Vuorilahdentie 7, 00870 Helsinki. Lomakylä on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun. 

Hevossalmen lomakylä on kaikkien yhdistyksen jäsenten ja ystävien kesänviettopaikka Laajasalossa. Yhdistyksen jäsenet voivat kutsua alueelle ystäviään vuokraamalleen mökille kylään tai päiväkäynnille seurakseen - kuitenkin niin, että yksi jäsen voi kutsua paikalle korkeintaan neljä vierasta kerralla. Grilliä tai saunaa ei voi varata omaan käyttöön.

Alueella on 15 mökkiä, joista osa on pyörätuolinkäyttäjille sopivia, päärakennus, jossa oleskelu- ja ruokailutilat, itsepalvelukeittiö, miehille ja naisille erilliset peseytymis- ja pukeutumistilat, joissa inva-wc. Saunarakennuksessa on takkatupa 10-20 hengelle. Alueella on grillikatos ja tilaa peli- ja liikuntaharrastuksille. Käytössä on soutuvene. Ei uinnin valvontaa!

Yleistä hiljaisuutta tulee noudattaa klo 22–07 välisenä aikana ja päiväkävijöiden on poistuttava klo 22. Alkoholin häiritsevä käyttö alueella on kielletty.

Lomakylän valvoja on yhdistyksen edustaja lomakylässä. Valvoja huolehtii mökkien kunnosta, saunan lämmittämisestä ja vuokralaisten vastaanottamisesta. Valvoja myös laskuttaa paikan päällä sauna- ja pyykkimaksut sekä mahdolliset ylimääräiset siivoustyöt.

Kesää 2022 koskevat tiedustelut ja lyhytaikaiset mökkivaraukset yhdistyksen toimistosta 1.3.2022 alkaen puh. 09 7206 240 tai toimisto@hiy.fi. 

Isojen mökkien ja lyhyeksi ajaksi vuokrattavan pikkumökki 3:n varaustoivomuksia otetaan vastaan 1.3. alkaen koko kesän ajan puhelimitse 09 720 6240.  Isojen mökkien suositummat ajat ovat juhannusviikosta heinäkuun loppuun. Tälle ajalle ei välttämättä saa toivomaansa aikaa, jos on ollut edellisenä vuonna varaus ko. aikana. Tälle suosituimmalle ajalle (viikot 25–30) tehdään vain korkeintaan viikon mittaisia varauksia. Näin varmistamme mökkien tasapuolisen käytön mahdollisimman monelle hakijalle.  Muina aikoina saa varata mökkiä myös kahdeksi viikoksi.

Mökkivarausten peruutukset tulee tehdä viikkoa ennen vuokra-ajan alkua. Myöhemmistä peruutuksista tai peruutuksen tekemättä jättämisestä peritään 50 € korvaus.

Heinäkuussa toimiston ollessa suljettu tiedustelut suoraan lomakylän valvojalta numerosta 045 657 8867.

Iso päärakennus ulkopuolelta kuvattuna.
Lomakylän päärakennus.
Valoisan ja avaran päärakennuksen sisätilat, näkyvissä tiskipöytiä varusteineen ja neljän hengen ruokapöytäryhmiä.
Lomakylän päärakennuksen sisätilat.
Saunarakennus rannalta kuvattuna. Luiska suoraan lasitetulle terassille.
Saunarakennus.
Merinäköala saunarakennuksen lasiteltulta terassilta, jossa näkyy sohva ja pöytäryhmiä.
Näkymä saunarakennuksen terassilta.
Sauna sisältä, vaaleaa puuta olevat lauteet ja kiuas.
Hevossalmen sauna.
Saunan avarat pesutilat, kaksi suihkua ja suihkutuolit, penkki.
Saunan pesutilat.
Keppijumppaavia ihmisiä nurkialueella.
Puistojumppaa kesä-elokuussa keskiviikkoisin!