Kuntosali

Kaikessa HIY:n toiminnassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Lue niistä lisää tästä

Syyskausi 5.9.-12.12.
Aika: torstaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / puh.09 720 6240 tai paikan päällä.
Kausimaksu HIY:n jäsenille 41 € ja 82 € ei-jäsenille.

HIY:n oma kuntosalivuoro Validiassa.

Kuntosali on suunniteltu erityisesti liikuntavammaisen tarpeet huomioiden. Salissa on laaja valikoima ennen kaikkea pyörätuolin käyttäjille suunniteltuja portaattomasti paineilmalla säädettäviä HUR-kuntosalilaitteita, joiden käyttö onnistuu niin kävelevältä kuin pyörätuolinkäyttäjältäkin.

Kuntosalilla kannattaa käydä

Kuntosaliharjoittelu on yksi suosituimmista kuntoilumuodoista. Suosion syitä on monia, mutta yksi on varmasti sen tehokkuus. Kuntosaliharjoittelun hyödyt näkyvät nopeasti ja se onkin yksi tehokkaimmista harjoitusmuodoista, mitä on olemassa. Eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa lihaskuntoharjoittelua.

Kuntosali on liikuntapaikka, jossa kaikki voivat kehittää tai ylläpitää omaa kuntoaan, esimerkiksi kuntosalilaitteilla tai painoilla. Kuntosali soveltuu kaikille liikunnasta kiinnostuneille, sillä voit treenata siellä itsellesi sopivalla tavalla. Kuntosalilla on monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia, kuten painot, laitteet sekä oma kehonpaino. Kuntosalilla harjoitellaan vapaasti ilman ohjattua alkulämmittelyä/loppuvenyttelyä.

Kuntosaliharjoittelun tehokkuuden yksi iso asia on se, että tehoja voi aina nostaa lisää. Et ole sidottu muun ryhmän taito- tai voimatasoon, vaan voit joka treenillä halutessasi viedä treeniäsi eteenpäin. Voit löytää sinulle toimivammat laitteet ja liikkeet helposti, sekä saada treeniisi enemmän niitä elementtejä, mitä sille henkilökohtaisesti kaipaat.

HIY:n omalla vuorolla on paikalla ohjaaja, joka neuvoo laitteiden käytössä. Jos tarvitset avustajaa, niin otathan oman avustajan mukaan.

Kenelle kuntosaliharjoittelu soveltuu?

Kuntosali on jokaiselle sopiva harrastus. Monipuolinen sekä säännöllinen liikunta on ihmiselle erittäin tärkeää ja kuntosaliharrastus on siihen kätevä vaihtoehto. Kuntosalilla et tarvitse omaa valmentajaa, joten sinä itse päätät, miten treenaat. Kuntosali on hyvä liikuntavaihtoehto liikuntarajoitteisille, sillä salilla on monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia.

Erityisiä välineitä ei luonnollisesti tarvita. Mukavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet, vesipullo ja reipas mieli riittävät!