Ravitsemus ja painonhallinta

Uusi ravitsemuksen ja painonhallinnan vertaisryhmä aloittaa helmikuussa kokoontumiset joka toinen keskiviikko. Osallistujiksi ovat tervetulleita kaikki painonhallinnasta ja terveellisemmästä ravinnosta kiinnostuneet! 

Kokoontumiset joka toinen keskiviikko,  22.2. alkaen
Aika: klo 17-18.30
Paikka: HIY:n toimintakeskuksen sali (Voudintie 6)
Lisätiedot ja Ilmoittautumiset:  toimisto@hiy.fi / puh. 09 7206 240
HUOM! Kerro samalla osallistutko paikan päällä vai etänä.
Maksuton ryhmä, HIY tarjoaa kahvit

Tämän vertaisryhmän tarkoituksena on jakaa kokemuksia painonhallinnasta, hyvästä ja terveellisestä ruokavaliosta, onnistumisista ja epäonnistumisista. Ryhmässä on tarkoitus keskittyä keskusteluun, ei luennointiin, osassa tapaamisista on mukana ulkopuolinen asiantuntija. Ryhmää vetää HIY:n jäsen ja toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa.

”Muutos lähtee aina sisältä päin ja siihen on itsellä oltava motiivi ja tahtotila. En usko nopeisiin ratkaisuihin vaan pitkäjänteiseen tekemiseen. Välillä voi ottaa askelen taaksepäinkin, kunhan muistaa sen jälkeen jatkaa eteenpäin. Pienin askelin voi päästä pitkälle.”

Tavoitteena on, että ryhmän osallistujat onnistuvat omalla tavallaan muuttamaan ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan ja jos painonhallintaan on tarvetta, niin pudottamaan painoaan samalla. Vertaistuki on tärkeää motivaattori ja pienikin parannus ja/tai painonpudotus lisää intoa jatkaa omaehtoisesti. Ryhmän jatkosta keskustellaan yhdessä kevään kokoontumisten lopuksi.

Osallistuminen on mahdollinen myös etänä, Teams-ohjelmalla. Ryhmä on maksuton eikä kokoontumisiin ole pakko osallistua joka kerta, voit tulla silloin kun sinulle sopii.

Alustava ohjelma:

22.2. tutustuminen, ohjelman läpikäynti, tavoitteet

8.3. naisten päivä, muuta ohjelmaa luvassa!

22.3. ravitsemusterapeutti Kitta Tähtinen, Koskelan monipuolinen palvelukeskus

5.4. liikkumisen tärkeys ja pienet arkiset teot

19.4. parhaat reseptit ja muut vinkit

3.5. käydään läpi kevään tunnelmia, omat onnistumiset ja sudenkuopat