Voudintien toimintakeskuksen tilat remonttiin

16.3.2020

Kuluneen talven aikana on käynyt ilmi, että Voudintien toimintakeskuksen ilmanvaihtojärjestelmä on tullut tiensä päähän, minkä takia keskuksen tiloissa on ilmennyt sisäilmaongelma. Ongelma koskee vain toimintakeskusta, ei talon vuokra-asuntoja, joissa on erillinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Toimiston tiloissa on havaittu haitallisia kuituja, jotka ovat pääosin peräisin ilmanvaihtolaitteistosta. Ilmassa olevan kuituongelman lisäksi salin puisen lattian alapohjasta otetuissa näytteissä havaittiin mikrobeja ja on olemassa riski, että salissa oleskelevat altistuvat rakenteissa oleville epäpuhtauksille.

Ilmanpuhdistimien ja tuloilman suodattimien asennus ovat ensiaputoimenpiteinä hillinneet ongelmia, mutta tilat on pakko remontoida.

Sisäilmaongelman vuoksi pitkäaikaista oleskelua tiloissa ei suositella ja siksi toimiston henkilökunta siirtyy väistötiloihin huhtikuun aikana. Toimistossa voi edelleen käydä asioimassa, mutta ryhmät loppuvat koronan vuoksi, lue uutinen tästä. Maksullisten ryhmien osalta maksamme osan osallistumismaksusta takaisin. Ota yhteys toimistoon: puh. 09 7206 240, toimisto@hiy.fi

Yhdistyksen toimisto on Voudintiellä avoinna minimimiehityksellä 24.4. asti arkisin klo 9–15. Henkilökunta siirtyy Itäkeskuksessa sijaitsevaan Iiris-keskuksen 5. kerrokseen, osoitteeseen Marjaniementie 74. Toimiston ja henkilökunnan puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Korona-viruksen vuoksi Iiris-keskus on toistaiseksi yleisöltä suljettu, käynneistä toimistolla pitää sopia etukäteen.

Remontin kestosta ei tätä kirjoittaessa ole tietoa. Syyskauden toiminnan aloittaminen Voudintiellä normaaliaikaan on epävarmaa. Pahoittelemme sitä, että joudumme äkillisesti ryhtymään näin mittavaan operaatioon, mutta jäsenten ja henkilökunnan terveys on tärkeintä, eikä näin vakavan asian suhteen ole syytä viivytellä. Pyrimme palvelemaan jäsenistöä poikkeusjärjestelyistä huolimatta mahdollisimman hyvin ja tiedotamme asian etenemisestä lehdessä, kotisivuilla ja uutiskirjeessä.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa, puh. 09 7206 2415, pirjo.virtaintorppa@hiy.fi