Voudintien toimintakeskuksen tilat remonttiin

16.3.2020

Kuluneen talven aikana on käynyt ilmi, että Voudintien toimintakeskuksen ilmanvaihtojärjestelmä on tullut tiensä päähän, minkä takia keskuksen tiloissa on ilmennyt sisäilmaongelma. Ongelma koskee vain toimintakeskusta, ei talon vuokra-asuntoja, joissa on erillinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Toimiston tiloissa on havaittu haitallisia kuituja, jotka ovat pääosin peräisin ilmanvaihtolaitteistosta. Ilmassa olevan kuituongelman lisäksi salin puisen lattian alapohjasta otetuissa näytteissä havaittiin mikrobeja ja on olemassa riski, että salissa oleskelevat altistuvat rakenteissa oleville epäpuhtauksille.

Ilmanpuhdistimien ja tuloilman suodattimien asennus ovat ensiaputoimenpiteinä hillinneet ongelmia, mutta tilat on pakko remontoida.

Sisäilmaongelman vuoksi pitkäaikaista oleskelua tiloissa ei suositella ja siksi toimiston henkilökunta siirtyy väistötiloihin huhtikuun aikana. Toimistossa voi edelleen käydä asioimassa, mutta ryhmät loppuvat koronan vuoksi, lue uutinen tästä. Maksullisten ryhmien osalta maksamme osan osallistumismaksusta takaisin. Ota yhteys toimistoon: puh. 09 7206 240, toimisto@hiy.fi

Toimisto on Voudintiellä normaalisti avoinna arkisin klo 9-15 huhtikuun loppuun asti, mutta henkilökunta siirtyy vaiheittain huhtikuun aikana Itäkeskuksessa sijaitsevaan Iiris-keskuksen 5. kerrokseen, osoitteeseen Marjaniementie 74, jonne jäsenet ovat tervetulleita toukokuun alusta alkaen arkisin klo 9-15. Toimiston ja henkilökunnan puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Digipisteen Jouni on huhtikuun ajan tavattavissa Voudintiellä tiistaista torstaihin, mutta siirtyy Hevossalmeen toukokuun alussa ja on siellä syyskuun loppuun asti tiistaista perjantaihin (heinäkuun loma-aikaa lukuunottamatta).

Remontin kestosta ei tätä kirjoittaessa ole tietoa. Syyskauden toiminnan aloittaminen Voudintiellä normaaliaikaan on epävarmaa. Pahoittelemme sitä, että joudumme äkillisesti ryhtymään näin mittavaan operaatioon, mutta jäsenten ja henkilökunnan terveys on tärkeintä, eikä näin vakavan asian suhteen ole syytä viivytellä. Pyrimme palvelemaan jäsenistöä poikkeusjärjestelyistä huolimatta mahdollisimman hyvin ja tiedotamme asian etenemisestä lehdessä, kotisivuilla ja uutiskirjeessä.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa, puh. 09 7206 2415, pirjo.virtaintorppa@hiy.fi