Kerhojen ja liikuntaryhmien alkaminen syksyllä 2021

25.8.2021

Tämänhetkiset Aluehallintoviranomaisen määräykset ja rajoitukset ovat voimassa 12.9. asti. Pystymme niiden puitteissa kuitenkin aloittamaan lähes kaikki syksyksi suunnitellut toiminnot, jos rajoituksia ei tiukenneta.

12.9. asti voimassa olevien määräysten mukaan:

  • Kaikki harjoitus- ja toimintamuodot tulee toteuttaa siten, että toiminnassa on mahdollista välttää lähikontaktit.  Sisätilassa lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa.
  • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että sisätiloissa osallistujat voivat välttää lähikontaktit.
  • Suosituksena on, että osallistujat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
  • Harrastustilojen käyttö on järjestettävä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Järjestäjän pitää mahdollistaa turvavälien toteuttaminen, mutta osallistujat voivat tilan puitteissa tehdä itse terveysturvallisuutensa kannalta päätökset omasta liikkumisestaan. HIY:n ryhmien kokoontumistiloissa, joissa toiminta käynnistetään, turvavälien noudattaminen on mahdollista. Canastan pelaaminen ja vesijumppa eivät ole nykyisten rajoitusten puitteissa mahdollisia, joten ne aloitetaan vasta 12.9. jälkeen.

Älä tule harrastukseen, jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita. HIY on sitoutunut siihen, että lähetämme edes lieviä flunssan oireita osoittavat osallistujat kotiin harrastuksesta muun ryhmän suojaamiseksi. Tämä on ryhmän ohjaajan vastuulla.

HIY suosittelee, että ryhmät valitsevat sellaisia harjoitusmuotoja, joissa osallistujat voivat välttää lähikontaktia. Harrastuksessa käytetyt välineet desinfioidaan harrastustilanteen päätteeksi. Henkilökohtaisia avustajia pyydetään välttämään turhaa oleskelua harjoitustiloissa.

Saapuminen ja lähtö:

  • Saavuthan kiinteistöön juuri ennen harjoitusaikaanne.
  • Poistuthan tiloista mahdollisimman ripeästi.

Jokaisen harjoituskerran osallistujat merkitään ohjaajalla olevaan listaan ja mahdollisista altistumisista ilmoitetaan viipymättä kaikille osallistuneille. Listat toimitetaan kuukauden päätyttyä HIY:n toimistoon: toimisto@hiy.fi.

Vastaamme mielellään mahdollisiin kysymyksiin ja toivomme pandemian kehittyvän niin, että rajoituksia voidaan lähiaikoina purkaa.

Kerhot:
Maalauskerho alkaa maanantaina 6.9. 
Retkikerhon retki Nuuksioon toteutuu 10.9. Retki on täynnä!
Canasta-kerho alkaa näillä näkymin keskiviikkona 15.9.
Eläkeläiskerhon ensimmäinen tapaaminen torstaina 16.9.

Muistathan ilmoittautua! Lue lisää ilmoittautumisista ja kellonajoista  täältä.

Vertaisryhmät:
Keskusteluryhmä henkilökohtaisten avustajien työnantajille on alkanut perjantaina 6.8. 
Amputoitujen vertaistapaamiset alkavat tiistaina 14.9.

Muistathan ilmoittautua! Lue lisää ilmoittautumisista ja kellonajoista  täältä.

Liikuntaryhmät
Vesijumppaa lukuunottamatta kaikki ryhmät alkavat aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Rajoitusten vuoksi vesijumppa alkaa vasta 18.9. 
Katso liikuntaryhmien kokoontumisten ajat, paikat ja ilmoittautumistiedot täältä.