Hiyläiset kuntavaaliehdokkaat ehdokasnumeroineen

18.5.2021


Ilahduttavasti HIY:n jäsenistä neljä on tuonut yhdistyksen toimiston tietoon ehdokkuutensa Helsingin valtuustoon vuoden 2021 kunnallisvaaleissa. Esittelemme ehdokkaat aakkosjärjestyksessä. He osallistuvat myös HIY:n omaan vaalipaneeliin, joka järjestetään 19.5. Lue lisää paneelista täältä.

Arzu Caydam-Lehtonen 132

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue rp

Olen Arzu Caydam-Lehtonen kolmen aikuisen lapsen uusperheen äiti, kehitysvammaisen esikoiseni omaishoitaja 24 vuoden ajan ja töissä leikkipuistossa ohjaajana. 
Kaksi valtuustokautta olen ollut luottamushenkilönä Helsingin vammaisneuvostossa ja saanut vaikuttaa sitä kautta moniin vammaisten henkilöiden asioihin sekä tutustua kaupungin organisaatioon. Olen ollut tekemässä SDP puolueelle vammaispoliittista ohjelmaa, tällä hetkellä toimin SDP vammaispoliittisen työryhmän 2.puheenjohtajana ja olen varapuoluevaltuutettu. 

Vapaa-ajalla viihdyn jalkapallokentillä. Olen toiminut vuodesta 2001 alkaen monilajiurheiluseurassa aktiivisena toimijana ja perustin EU:n vammaisten teema vuotena 2003 Energiset Haukat soveltavan jalkapallojoukkueen vammaan, ikään, sukupuoleen sekä asuinpaikkaan katsomatta. Toimin edelleen joukkuejohtajana. 
Pidän puutarhan hoidosta, mökkeilystä ja sisustamisesta. 

Haluan edistää oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja viedä asioita eteenpäin Helsingissä. Olen pitkäjänteinen ja sinnikäs Leijonaemo. 

Teemojani ovat

 • esteettömät ja saavutettavat kunnalliset lähipalvelut turvattava
 • Lasten, puolison, vanhempien ja ikäihmisten omaishoitajien arvostusta on nostettava sekä omaishoitajia on tuettava heidän arvokkaassa työssään
 • Nuorille ja vammaisille henkilöille luotava opiskelumahdollisuus sekä kaiken ikäisten ja vammaisten henkilöiden työhön pääsemistä on edistettävä
 • Työssä käyvien jaksamisesta on pidettävä huolta ja työttömien työllistymistä on edistettävä

Vaalien välillä pyrin vaikuttamaan kuntalaisilta tulleisiin asioihin niin oman kaupunginosan kuin suuremmissa kokonaisuuksissa. Minulla on laaja yhteysverkosto ja erityisosaamista vammaispalveluiden sekä lasten ja nuorten palveluiden osalta. 

Minut tavoittaa
sähköpostilla arzucaydam1@hotmail.com
Facebook https://www.facebook.com/ArzuCaydamLehtonenerityinenaani
Instagram https://www.instagram.com/arzu_caydamlehtonen/
Twitter https://www.twitter.com/ArzuCaydamLehto
Internet https://arzucaydamlehtonen.webnode.fi/

Erityinen ääni - Toivo yhdenvertaisuudesta. Äänestämällä voit vaikuttaa ! 

Kai Kaartinen 50

Suomen Keskusta rp

 • Perushoitaja  /  pelastussukeltaja
 • Suomen Paralympiakomitea ry:n jäsenseura Helsingin Kaupungin Urheilusukeltajat ry:n puheenjohtaja
 • HIY:n hallituksen jäsen
 • TAVOITE: ehdoton  EI  yhteiskuljetuksille

Kristiina Karhos 799

Vihreä liitto rp

Olen Kristiina Karhos, 62 -vuotias varatuomari ja pitkän linjan vammaisvaikuttaja, monelle tuttu HIY:n puheenjohtaja. Minulla on kaksi aikuista lasta ja viisi ihanaa lastenlasta. Helsinki on perheeni rakas kotikaupunki. Tällä hetkellä asun Herttoniemenrannassa.

Sain MS-diagnoosin vuonna 2000, minkä jälkeen vammaisvaikuttamiseni alkoi vuonna 2003 Helsingin ja Uudenmaan Neuroyhdistyksessä ja myöhemmin myös Neuroliitossa. Eläkkeelle siirryin vuonna 2013.

HIY:n jäsen olen ollut vuodesta 2016 ja HIY:n puheenjohtaja vuodesta 2017. Olen Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti ry:n hallituksen jäsen. Toimin aktiivisesti mm. helsinkiläisten vammaisjärjestöjen HELJÄ-verkostossa ja Uudenmaan vammaisjärjestöjen vaikuttajaverkostossa. Viimeiset neljä vuotta olen edustanut Etelä-Suomea Invalidiliiton liittovaltuustossa ja liiton Vaikuttamisen Tuki -työryhmässä. Minulla on laajat verkostot eri vammaisjärjestöihin.

Helsingin vammaisneuvostossa olen ollut vuodesta 2013, tällä hetkellä olen vammaisneuvoston varapuheenjohtaja. Vammaisneuvostotyössä olen tutustunut Helsingin kaupungin virkamiehiin ja luottamushenkilöihin ja oppinut tuntemaan kaupungin toimintaa. Vammaisneuvoston työvaliokunnassa olen päässyt muodostamaan vammaisneuvoston kantaa moniin valmisteilla oleviin asioihin ja tuomaan esille vammaisten henkilöiden näkökulmaa kaupungin päättäjille. Edustan Helsinkiä Uudenmaan väliaikaisessa vammaisneuvostossa.

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin upeasta lähiluonnosta tai Mäkelänrinteen uimahallista. Iltaisin luen tai katselen tv:stä ihmissuhdesarjoja. Käyn paljon elokuvissa ja taidenäyttelyissä. Olen Museokortin suurkuluttaja.

Kunnallisvaaleihin olen lähdössä Helsingin vihreiden ehdokkaana, sillä tunnen vihreiden arvomaailman omakseni. Helsingin on oltava edelläkävijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja tässä työssä vihreät ovat jo saaneet paljon aikaan.

Muita minulle kuntavaikuttamisessa tärkeitä aiheita ovat:

 • Vammaisten ihmisten äänen tulee kuulua Helsingissä. Yhdenvertaisuus, osallisuus ja vammaisten kaupunkilaisten kuuleminen tulee huomioida kaikessa päätöksenteossa. Vammaisneuvoston asemaa on vahvistettava.
 • Kaikkien kunnan palveluiden on oltava esteettömiä, lähellä ja saavutettavissa. Vammaiset ihmiset kunnan palvelunkäyttäjinä on huomioitava yhdenvertaisesti siinä, missä muutkin kuntalaiset.
 • Vammaisten ihmisten liikunnan harrastamista on tuettava, jotta kaikkien mahdollisuus harrastaa liikuntaan turvataan.  Esteettömiin ja saavutettaviin lähiluontokohteisiin tulee panostaa. Kaikilla tulee olla mahdollisuus liikkua luonnossa.
 • Helsinkiin on saatava vammaisinfo, josta saa yhden luukun periaatteella tietoa ja opastusta joko puhelimitse, sähköpostilla tai paikan päällä asioimalla.

Ota yhteyttä, lue lisää:
Sähköposti: kristiina.karhos@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/KuntavaaliehdokasKristiinaKarhos
Twitter: https://twitter.com/KrKarhos
Instagram: https://www.instagram.com/kristiinakarhos/

Muistathan äänestää!

Viktoria Welling 633

Vasemmistoliitto rp

 • Suurtalousesimies
 • Herastuomari
 • HIY:n hallituksen jäsen
 • Kiinteistöosakeyhtiö Tennispalatsin hallituksen jäsen
 • Pelastakaa Lapset Ry:n tukihenkilö ja lomakoti
 • Kaupunginosa-aktiivi

Minulla on synnynnäinen liikunta-ja tukielinsairaus, ja olen ollut HIY:n jäsen vuodesta -98. Olen aina tehnyt vapaaehtoistyötä, nyt viimeiset reilut 10 vuotta HIY:ssä ja 8 vuotta Pelastakaa Lapset ry:ssä. Olen ollut perustamassa HIY:n kulttuuritoimikunta Kulturaa, jossa toimin vastuuhenkilönä. Asetun aina heikomman puolelle, ja mottoni on ”Jo pienetkin teot auttavat”. Jos näen esteellisyyttä, pyrin kaikin tavoin sitä vähentämään omilla toimillani ja teoillani. Pienenä esimerkkinä esim. muutama vuosi sitten Helsingin raitiovaunut, joissa aiemmin oli Metro-lehden iso jakelulaukku pyörätuolipaikan kohdalla kaiteessa estäen pyörätuolin turvallisen sijoittumisen. Soitin pari puhelua HSL:ään, ja tuo laukku siirrettiin takaoven luokse.

Toisena esimerkkinä voisi mainita, että seuraan aktiivisesti mitä lähialueellani tapahtuu, ja kun kuulin sattumalta v. 2018 HSL:n aikomuksesta siirtää bussi 55 kulkemaan Koskelassa Juhana Herttuan tieltä suoraan Antti Korpin tielle jättäen Voudintien pysäkin kokonaan pois käytöstä, otin välittömästi yhteyttä HIY:n hallituksen jäseniin ja sitä kautta asia lähti eteenpäin siten, että Voudintien pysäkki on edelleen käytössä.

Olen luottamustoimessa Helsingin kaupungin omistaman kiinteistöosakeyhtiö Tennispalatsin hallituksessa.

Sydäntäni lähellä ovat vammaisten oikeudet, lapset ja nuoret, suvaitsevaisuus, toimiva julkinen terveydenhuolto, kohtuuhintainen vuokra-asuminen, ympäristön tila ja eläinten hyvinvointi.

Harrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen ja havainnoiminen, järjestötoiminta, valokuvaus, uinti, käsityöt, puutarhahommat, kielten opiskelu, kulttuurin suurkuluttaminen, mökkeily, lukeminen ja musiikin kuuntelu.

Voit ottaa minuun yhteyttä tai seurata somessa:

puh. 040 258 6510 (klo18.30-20)
vaalit.viktoria@gmail.com
https://www.facebook.com/vaalit.viktoria
https://twitter.com/ViktoriaWelling
https://www.viktoriawelling.fi