Helmikuu on kuntokuu – liiku ja osallistu Paralympiakomitean arvontaan!

29.1.2021

Kuntokuu on Suomen Paralympiakomitean harrasteliikuntatapahtuma, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan liikkuen. Kampanjan tavoitteena on aktivoida ihmisiä liikkumaan ja kannustaa tarkastelemaan omaa liikkumistaan. Kuntokuuta vietetään helmikuussa ja syyskuussa. Kuntokuuhun voi osallistua kirjaamalla liikuntahetkiään paperiseen tai sähköiseen kuntokorttiin. Kuntokuun päätteeksi Paralympiakomitea arpoo osallistuneiden kesken erilaisia palkintoja.

Kuntokuu-tapahtumassa ei ole kyse siitä, miten liikutaan ja kuka liikkuu eniten. Tarkoituksena on huomata henkilökohtaisen liikkumisen merkitys osana omaa hyvinvointia. Kuntokuuhun osallistumalla on helppo tarkastella omia liikuntatottumuksiaan, joita voi halutessaan verrata liikkumisen suosituksiin. Tärkeintä on, että jokainen löytäisi itselleen sopivan ja mieleisen tavan liikkua. Päivittäistä aktiivisuutta kokoontumisrajoitusten aikana on helppo lisätä erilaisten kotijumppien lisäksi hyötyliikunnalla. Hyötyliikuntaa on kaikki päivittäinen liikkuminen, josta hyviä esimerkkejä kaupunkiympäristössä ovat kauppaan kävely tai kelaus ja reipas siivoaminen.

Paperisia kuntokortteja on saatavilla HIY:n toimistolla tai sellaisen voi halutessaan tilata tai tulostaa itselleen täältä. Sähköisen kuntokortin voi ottaa käyttöön kätevästi kirjautumalla kuntokuu.fi -sivustolle. Kuntokuun päätyttyä paperiset kuntokortit tulee toimittaa HIY:n toimistolle, josta lähetämme ne eteenpäin Paralympiakomitealle. Sähköiset kuntokuu-kortit huomioidaan automaattisesti, muistathan kirjata liikuntasuorituksesi viikon sisällä kuntokuun päättymisestä.

HIY julkaisee helmikuun aikana Facebookissa Paralympiakomitean ja muiden tuottamia liikuntavideoita, joiden mukana on helppo liikkua kotona. Videot löytyvät myös Youtubesta. Lisäksi HIY:n kotisivuille on kerätty tietoa liikuntamahdollisuuksista kokoontumisrajoitusten aikana.

Mukavia liikuntahetkiä!