Tervetuloa HIY:n syyskokoukseen la 25.11.2023 - tutustu hallituksen jäsenehdokkaisiin

18.11.2023

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 25.11. klo 13-15. Kokous järjestetään yhdistyksen toimintakeskuksessa Voudintie 6:n salissa ja Teams-ohjelmalla. Kahvitarjoilu kerhohuoneella klo 12.30 alkaen.

Virallinen osallistuminen ja äänestäminen on mahdollinen tietoliikenneyhteyksin, mutta vain etukäteen ajoissa ilmoittautuneille! Digipalveluneuvoja Jouni Ahonen neuvoo tarvittaessa etukäteen puh. 050 564 8034 ja digipiste@hiy.fi. 

Ilmoittautuminen viimeistään ma 20.11. toimisto@hiy.fi / 09 7206 240. Kerro ilmoittautuessasi osallistutko etänä vai paikan päällä 

Mahdollista äänestystä varten etäosallistujilta tarvitaan sähköpostiosoite ja kännykkänumero. Kokouksen osallistumislinkki ja ohjeet etä-äänestykseen lähetetään heille ennen kokousta. 

Tästä alta löydät syyskokouksen esityslistan sekä toimintasuunnitelman budjetteineen ja hallitukseen pyrkivien esittelyt.

17.11. mennessä ilmoittautuneet ehdokkaat kaudelle 2024-2025 (aakkosjärjestyksessä)

Heikki Aulio

HEIKKI AULIO

Olen ollut polioinvalidina HIY:n jäsen vuodesta 1976. Opiskelin Helsingin yliopistossa filosofian maisteriksi, pääaineena tietojenkäsittelyoppi. Noin 40 vuotta olen työskennellyt tietokonealalla monipuolisissa ja vaativissa laatu-, kouluttamis-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Yli 20 vuotta olen toiminut aktiivisesti koulutukseen ja vammaisuuteen liittyvissä yhdistyksissä. Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen keskittynyt erityisesti vammaisyhdistysten toimintaan. Loppuelämäni päätehtävänä pidän vammaisten asioiden edistämistä, ja se tapahtuu parhaiten vammaisyhdistysten kautta.

Olen ollut HIY:n hallituksen jäsen vuosina 2016 ja 2018-2023, toimien varapuheenjohtajana vuodet 2020-2021. Syksystä 2019 alkaen olen vetänyt Henkilökohtaisten avustajien työnantajien vertaisryhmää. Toimin liikkuvana digiopastajana suorittaen kotikäyntejäkin. Kerran kuukaudessa järjestän Torstaikerhon tapaamisissa Levyraadin. Jatkossakin haluan antaa laajan työ- ja yhdistystoimintakokemukseni HIY:n käyttöön hallituksen jäsenenä.

Työt:

 • Soitonopettaja, puupuhaltimet, bandien ohjaus, 1969-1979 ja 2000-2016
 • Atk-työt, Tietotehdas / Tieto / TietoEnator / Tieto, 1979-2008
 • Atk-työt, RGF Data, AM-Data 2004-2015

Harrastukset:

 • Soittaminen Ogeli Big Bandissä puupuhaltimilla: klarinetti, alttosaksofoni, tenorisaksofoni, sopraanosaksofoni, baritonisaksofoni, huilu
 • Vesijumppa
 • Pyörätuolitanssi (Suomenmestaruuskisan pronssi 2010)
 • Luonto, kasvit
 • Ruoanlaitto
 • Yhdistystoiminta ja erityisesti sen kehittäminen
Markku Poikela

MARKKU POIKELA

Asetun ehdolle HIY:n hallituksen varapuheenjohtajaksi. Olen 40-vuotias helsinkiläinen. Selkäydinvammaisena elän aktiivista elämää ja koen tärkeäksi edistää erittelemättä vammaryhmiä, meidän kaikkien mahdollisuuksia toimia aktiivisena osana yhteiskuntaa.

Erityisesti kuntoutus ja sen aktiivinen kehittäminen on lähellä sydäntäni. Harrastan itse monipuolisesti liikuntaa, olen mukana vaikutustoiminnassa hallitustyöskentelyn kautta sekä toimin aktiivisesti monissa verkostoissa.  Olen päässyt tekemään antoisaa työtä HIY:n hallituksessa pari kautta ja tämän myötä olen päässyt tutustumaan entistä paremmin toiminnan eri osa-alueisiin. Toimin Helsingin Invalidien Yhdistyksen edustajana Helsingin kaupungin vammaisneuvostossa. Olen kiinnostunut antamaan jatkossakin oman panokseni yhdistyksen toiminnan kehittämiseen monialaisesti.

Antonio Saha

ANTONIO SAHA

Syksyinen tervehdys! Olen uutena ehdokkaana HIY:n hallituksen jäseneksi. HIY:n  jäsenenä olen ollut vuodesta 2023.

Haluan omalta osaltani yhdistyksen jäsenenä rakentaa kestäviä ratkaisuja ja tukea asukkaiden ja jäsenten yhteisöllisyyttä sekä olla vahvassa vuorovaikutuksessa HIY:n  hallituksen sekä jäsenien kanssa.

Koulutukseltani olen lastensuojelun perhehoitaja sekä kriisiperhetyöntekijä

 • Erityisasiantuntija / kouluttuja    Etnisten ja Monikulttuuristen lasten ja nuorten sekä kehitysvammaisten lasten ja nuorten  Sosiaalisessa kasvatus / hoito ja ohjaustyössä.
 • Olen toiminut erityiskasvatuksen vastaavana esimiehenä yksityisellä sektorilla asumispalveluiden ja kotoutuksen suunnitellussa sekä toteutuksessa.
 • Lastensuojelun eri yksiköissä erityisohjaajana noin 20 vuotta.
 • Samanaikaisesti limittäin lastensuojeluntyön kanssa Kehitysvamma psykiatrisessa työssä noin 25 vuotta.
 • Kuljetusalan tutkintoja 2 kpl

Ammatillinen koulutukseni on monimuotoinen ja uskon, että voin hyödyntää  moni ammatillista osaamistani HIY:n  hallituksessa  ja näiltä osin olla kehittämässä HIY:n  toimintaa.

Eri työtehtävissä sekä esimiestyössä ja luottamustehtävissäni on korostunut  inhimillisyys,  ihmisarvot, tulla kuulluksi, ymmärretyksi sekä nähdyksi yksilönä.

Viktoria Welling

VIKTORIA WELLING

Olen työkyvyttömyyseläkkeellä oleva 62-vuotias HIY:n pitkäaikainen jäsen ja monivuotinen vapaaehtoinen. Olen ylioppilas, koulutukseltani suurtalousesimies, ja olen myös suorittanut ammattikorkeakoulussa talouden- ja hallinnon tilintarkastajan (tradenomi) opinnoista 74 opintoviikkoa. Ennen eläkkeelle jäämistä työskentelin Helsingin Kauppakorkeakoulussa esimiestehtävissä.

Olen parhaillaan HIY:n hallituksen jäsen, ja osallistunut aktiivisesti hallituksen kokouksiin ja muihin hallituksen aktiviteetteihin. Perustin kulttuuritoimikunta Kulturan muutaman muun hiyläisen kanssa v. 2012, ja olen ollut koko sen olemassaoloajan järjestämässä mielekästä toimintaa yhdistyksen jäsenille.

Toimin Helsingin käräjäoikeudessa lautamiehenä eli maallikkotuomarina, ja olen toiminut kyseisessä luottamustoimessa jo vuodesta 2001. Herastuomarin arvonimen, joka myönnetään ansioituneille lautamiehille, sain v. 2015. Olen Pelastakaa Lapset ry:n tukihenkilö ja lomakoti. Lisäksi olen Helsingin Vammaisneuvoston varajäsen HIY:stä.

Harrastuksiani ovat uinti, lukeminen, kielten opiskelu, musiikki, kaikenlaiset käsityöt ja kulttuurin suurkuluttaminen.

Olen henkeen ja vereen hiyläinen, ja olen edelleen motivoinut ja innostunut jatkamaan HIY:n hallituksessa hiyläisten hyväksi.

MARJAANA VÄRE

Olen ehdolla HIY:n hallituksen jäseneksi. Olen 56 -vuotias koskelalainen ja HIY:n pitkäaikainen jäsen sekä hallituksen jäsen vuosina 2004-2005 ja 2019-2022. Koska edelleen koen tärkeäksi olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä yhdistyksemme toimintaa, asetun jälleen ehdolle.

Yhdistys ja jäsenet ovat minulle tärkeitä ja monet onnekseni tuttujakin - ja minä varmasti monelle, onhan HIY ollut useaan otteeseen työnantajani toimiessani aiemmin yhdistyksen liikuntavastaavan ja esimerkiksi avustajavälitysprojektin tehtävissä. Urheilua seuraaville saatan olla tuttu myös pari vuosikymmentä kestäneeltä urheilu-uraltani uinnin ja keihäänheiton parissa.

HIY:ssä olen vetänyt pitkään amputoitujen vertaistapaamisia, jotka ovat nyt olleet osallistujien puutteen vuoksi tauolla. Tämän "ruohonjuuritason" toiminnan olen kokenut tärkeäksi osaksi yhdistyksen toimintaa ja toivon, että pystyisimme jatkossakin tarjoamaan mahdollisimman monelle jäsenelle mielekästä tekemistä, johon olisi helppo osallistua.