Kiinnostaako korttipelit?

9.12.2019

HIY:n Canasta-kerho kokoontuu kerhohuoneella keskiviikkoisin klo 13-20 (kesällä Hevossalmessa). ”Canastasta ei tarvitse tietää mitään, kesken kauden voi tulla katsomaan ja oppimaan. Me neuvomme. Eikä peliparia tarvitse olla valmiina, tänne voi tulla yksin. Me kyllä paritetaan täällä”, sanoo Canasta-kerhon yhteyshenkilö Seija Suominen pilke silmäkulmassa.

Canasta on korttipeli, jota pelataan useimmiten neljän henkilön kesken niin että kaksi vastakkain istuvaa muodostavat joukkueen. Peliä pelataan myös kahden ja kuuden pelaajan versioina. Kortteina käytetään kahta 52 kortin pakkaa ja neljää jokeria. Tavoitteena on muodostaa pöytäyksiä, joihin kuuluu vähintään kolme samannumeroista korttia. Jokerit ja kaikki kakkoset korvaavat minkä tahansa muun kortin. Voittajajoukkue on se, joka saavuttaa ensin 5000 pistettä.

Canastan pelaaminen ei vaadi matematiikkaa, ei aiempaa pelikokemusta eikä muita erikoistaitoja. Pasianssista ei kuitenkaan ole kysymys, ja se onkin monelle varmasti suurin syy käydä kerhossa pelaamassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhdessäolo ovat tärkeitä. Monille pitkään samassa kerhossa pelanneille pelikavereista on tullut vähän kuin uusi perhe.

Pelaamisessa ei tarvita edes kahta kättä, kun on korttitelineitä, joihin kortit asetetaan. Mikään muistihirmukaan ei tarvitse olla, siitä ei tarvitse huolehtia. Vaikka sosiaalisen aktiivisuuden ei ole suoraan todettu vähentävän dementiariskiä, sosiaalisuutta kuitenkin pidetään yleisesti hyvänä asiana hyvän terveyden ja voinnin kannalta. Säännöllinen harrastus parantaa tutkitusti elämänlaatua!

Lähde rohkeasti mukaan, uudet pelaajat ovat tervetulleita! Ilmoittautua ei tarvitse, mutta jos haluat lisätietoja, pirauta Seijalle puh. 040 744 3209.

Pelikortit pelipöydällä ja pelaajien käsissä tai telineessä.
Canastaa pelatessa ei tarvita edes kahta kättä! Kortit voi asettaa telineeseen.