Hevossalmi kesällä 2023

25.4.2023

Helsingin Invalidien Yhdistyksen lomakylä Hevossalmessa avataan maanantaina 1.5.  ja kausi jatkuu aina syyskuun loppuun asti. Viime kesänä lomakylässä aloittanut Vesa Vehviläinen jatkaa tulevana kesänä valvojan hommia puolisonsa Merjan kanssa. Valvojan tavoittaa numerosta 045 657 8867.

Talven aikana Hevossalmessa on tehty kunnossapitotöitä, joilla viihtyisyyttä on parannettu. Päärakennuksen lattian muovimatto on uusittu ja sisätiloja muutenkin kunnostettu, kirjahylly on täynnä uusia kierrätyskirjoja ja tv-nurkkaus on siistitty. Saunarakennuksen viemäriputkisto ja mökin 16 vesiputki on korjattu.

Maanantaina 24.4. alueella järjestettiin määräaikainen palotarkastus, jossa ei löytynyt huomautettavaa eikä korjattavaa. Pelastussuunnitelma on uusittu ja päärakennuksesta löytyy nyt myös sydäniskuri, jolle ei toivottavasti tule käyttöä.

Yhdistyksen hallitus päätti viime vuoden lopussa julistautua Syrjinnästä vapaaksi alueeksi niin, että alue käsittää Voudintie 6:n toimintakeskuksen sekä Hevossalmen lomakylän. Julistautuminen on merkki työntekijöille, jäsenille ja asiakkaille siitä, että HIY toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Tästä kertova merkki on Hevossalmessa näkyvällä paikalla. 

Tänä kesänä olemme sopineet Anja ja Jussi Kiman kanssa, että he toimivat varavalvojina, joille on varattu kesäksi mökki numero 4. Vesan ja Merjan poissa ollessa varavalvojat sijaistavat heitä.

Tulevanakin kesänä digipalveluneuvoja Jouni Ahonen on kesä- ja elokuussa tavattavissa Hevossalmessa tiistaista torstaihin. Toukokuussa Jouni on paikalla keskiviikkoisin.

Toimiston henkilökunnan on toivottu käyvän Hevossalmessa useammin ja kokeilemmekin tänä kesänä sellaista käytäntöä, että kesä- ja elokuussa toimistosihteeri Inge Ivask ja toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa ovat vuoroviikoin maanantaisin paikalla.

Puistojumppa käynnistyy kesäkuun alussa ja jatkuu kesä-, heinä- ja elokuun ajan sään salliessa aina keskiviikkoisin klo 14-15 . Puistojumppa sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille jumppaajille. lmoittautua ei tarvitse. Jumppaa ei järjestetä sateella. Jos sää on huono, tarkista lomakylän valvojalta toteutuuko jumppa puh. 045 657 8867. Jumppa on maksuton.

Tutustu Hevossalmen lomakylään tarkemmin täällä.

Toivotamme kaikki HIY:n jäsenet tervetulleiksi Hevossalmen lomakylään nauttimaan ainutlaatuisesta merenrantapaikastamme!