Liikkuva digituki

Liikkuva Digitugi on Invalidiiton rahoittamaa projekti vuoden 2018 ajaksi.

Projektia vetää Heikki Aulio, heikki.aulio@hiy.fi


 

ONKO ONGELMIA SÄHKÖISTEN PALVELUIDEN KÄYTÖSSÄ?

Tarvitsetko opastusta tietokoneen tai netin käyttöön? Onnistuuko pankin nettipalvelujen käyttö?
Tarvitsetko opastajan käyntiä kotonasi? Eikö sinulla ole nettiyhteyttä?
 

OTA YHTEYTTÄ HIY:N DIGITUKEEN:

LIIKKUVA DIGITUKI VOI TULLA KOTIISI OPASTAMAAN JA AUTTAMAAN!
MUKANA ON TIETOKONE, NETTIYHTEYS, TULOSTIN YM. TARPEELLINEN!

 


 

LIIKKUVA DIGITUKI

Helsingin Invalidien Yhdistys ry (HIY) on saanut vuoden 2018 ajaksi Invalidiliitolta tukea aloittaakseen Liikkuvan DigiTuen toiminnan. Hankimme sopivan kevyet laitteet, joita on helppo kuljettaa repussa tuen tarvitsijan luokse. Tietokone, internetyhteys ja tarvittaessa tulostin ja esityslaitteet tulevat opastajan mukana neuvottavien avuksi.

Liikkuva DigiTuki on toiminut tammikuun puolesta välistä. Neuvoja on pyydetty noin 10 kertaa kuukaudesta. Suurin osa avusta on voitu antaa puhelimella tai ottamalla puhelun aikana etäyhteys neuvottavan tietokoneeseen. Muutaman kerran kuukaudessa olen käynyt opastettavan luona auttamassa esimerkiksi nettiyhteyden tai tulostamisen ongelmissa. Usein on kaivattu neuvoja pankkiasioiden hoitamisessa, sähköpostin käytössä, Omakannan tietojen tutkimisessa sekä Kelan ja muiden viranomaisten digipalveluiden käytössä.

Mahdollisuus etäyhteyteen on parantanut huomattavasti neuvonnan osuvuutta ja vähentänyt liikkumistarvetta. Käytän Teamviewer-sovellusta etäyhteyden muodostamiseen. Näen oman tietokoneeni näytöllä neuvottavan tietokoneen näytön. Ongelma selviää helpommin ja on mahdollista myös aivan kuin paikan päällä ollen näyttää, miten asiat tehdään. Opastettava saa aina itse suorittaa vähintään kerran toimenpiteet – siten ne jäävät paremmin muistiin. Moniin asioihin löytyy myös ohjeita, joiden avulla voi harjoitella ilman opastajaa.  

Digituen tarvitsijoista suurin osa on asunut pääkaupunkiseudulla. Tekemiäni tabletin ja tietokoneen käyttöohjeita löytyy netistä, ja siksi välillä tulee tukipyyntöjä muualtakin. Kaukaisimmat neuvottavat ovat olleet Thaimaassa – (epä)onneksi silloin ei ole tarvinnut liikkua tuettavan luokse.

Kohdatessasi tietokoneen, tabletin tai älykännykän käytössä ongelmia soita tai lähetä tekstiviesti tai sähköposti! Liikkuvan DigiTuen tavoitat sähköpostilla digituki.hiy@gmail.com tai arkisin kello 10-12 puhelinnumerosta 050-356 8884.

Liikkuva digiopastaja Heikki Aulio