Kaikki Samalla Viivalla

Kaikki Samalla Viivalla - uusi liikuntahanke lapsille

 

Helsingin Invalidien Yhdistys ry ja Uudenmaan CP-yhdistys ry ovat saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukiavustusta Kaikki samalla viivalla –hankkeeseen.

 

Hankkeen tavoitteena on tarjota liikuntarajoitteisille lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ikätovereiden kanssa urheiluseuroissa.

 

Tässä hankkeessa liikuntaa käsitellään laaja-alaisesti, tutustumalla muihinkin kuin perinteisiin urheilulajeihin kuten jalkapallo tai jääkiekko. Hankkeessa liikunnalla käsitetään kaikki fyysistä toimintakykyä ylläpitävä tai parantava, hyvää mieltä tuottava toiminta. Mahdollisuuksien mukaan lapselle yritetään löytää harrastus, joka on kohtuullisen matkan/kulkuyhteyden päässä kotoa.

On havaittu, että lievemmin liikuntarajoitteiset lapset ja nuoret jäävät usein väliinputoajiksi: vaikeavammaisten ryhmät eivät tarjoa riittävästi haasteita, ja ns. tavalliset ryhmät puolestaan voidaan kokea liian haastaviksi ja ryhmissä ei osata huomioida eri tavalla liikkuvia lapsia.

Hankkeen avulla edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastus-mahdollisuuksia.

Teemme yhteistyötä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n VALTTI-ohjelman kanssa sekä Luonto-Liiton Uudenmaan piirin ja Kiertävä luontokoulu Naakan kanssa.

Kohderyhmänä ovat erityisesti alakouluikäiset lapset. 

Lisätietoja hankkeesta:

Marjo Vainikka, hankekoordinaattori, marjo.vainikka@hiy.fi tai 050 462 3334

 

Liikunta- ja näkövammaisten koululaisten liikuntaryhmät:

Sporttis
Maanantaisin klo 18.00-19.00 alle 12-vuotiaat koululaiset
Iiriksen liikuntasali, Marjaniementie 74

Ohjaajana Anniina Latikka

Treenis

Torstaisin klo 18.00-19.30 yli 12-vuotiaat nuoret
Metropolia ammattikorkeakoulu, Vanha viertotie 23


Yhteyshenkilö: Marjo Vainikka, marjo.vainikka@hiy.fi 050-4623334