Mökit, hinnat ja varaukset

Kesää 2022 koskevat varausehdot ja hintatiedot päivitetään tänne viimeistään tammikuussa 2022.

Päärakennuksessa on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet, pyykinpesumahdollisuus ja kaksi suihkua + vessat. Saunarakennuksessa on sauna, tilavat suihkutilat, takkahuone ja lasitettu terassi.

Vuokrattavia lomamökkejä on yhteensä 15, joista osa on myös pyörätuolinkäyttäjille sopivia. Mökkejä vuokrataan vain Helsingin Invalidien Yhdistyksen jäsenille.

Myös saunarakennusta, takkatupaa ja grilliä vuokrataan jäsenille.

Pikkumökit

Pikkumökeissä on minimivarustus, 1-2 sänkyä patjoineen (jos vain 1 sänky, niin lisäsänky saatavissa valvojalta), pöytä ja tuoli ja sähköpatteri. Mökeissä ei ole peittoja eikä tyynyjä, vaan vuokralaiset tuovat ne mukanaan. Ruoanlaittomahdollisuus ja wc- ja suihkutilat käytettävissä päärakennuksessa.

Isot mökit

Mökki 16
Iso mökki (nrot 16 ja 17)
Mökki 16 sisältä, näkyvissä ruokapöytä neljälle, tiskipöytä, mikroaaltouuni, kahvikeitin, jenkkikaappi ja liukuovi wc-tilaan.
Mökki 16 sisältä.
Invawc-tilassa näkyy lavuaari, suihku, pyörätuoli ja vessanpönttö.
Mökin 16 invawc.

Isommat mökit 16 ja 17 on vuokrattavissa 2-4 hengelle korkeintaan 14 vuorokaudeksi kerrallaan.
Ne ovat pyörätuolinkäyttäjälle soveltuvia 2-4 hengen lomamökkejä, joissa inva-wc, suihku, televisio, kahvinkeitin, mikroaaltouuni, pienoiskeittiö ja jääkaappi. Sängyissä on peitot ja tyynyt, mutta lakanat vuokralaiset tuovat mukanaan.

Keväällä 2020 uusittu grillikatos.

Hevossalmen mökkejä vuokrataan toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Valintoja tehtäessä etusijalla ovat

• ensi kertaa mökkiä hakevat (edellyttää kuitenkin vähintään HIY:n vuoden jäsenyyttä)
  • kaikkia mökkejä haettaessa ensisijalla HIY:n varsinaiset jäsenet
  • yhdistyksen vuokra-asuntojen asukkaat remontin aikana
  • jokin muu perusteltu syy

Jos hakijoita on enemmän kuin mökkejä on vuokrattavana

• mökki vuokrataan vain puoleksi kesää (1.5-15.7. tai 16.7-30.9.)
  • se, jolla on ollut mökki useana kesänä peräkkäin, voi jäädä valitsematta
  • tasa-arvoisten hakijoitten kesken mökki arvotaan
  • toimisto voi tehdä valinnan jonkin perustellun erityissyyn nojalla

Hylkäämisperusteita

• järjestyshäiriöt aikaisempina vuosina
  • häiritsevä alkoholin käyttö
  • maksamatta jääneet mökkivuokrat

Mökkien asukasvalinnat tehdään HIY:n toimistolla kevään aikana ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

Jokaisen mökkiläisen on kyettävä huolehtimaan omasta avustajan tarpeestaan. Lomakylissä ei ole henkilöstöä, joka voisi toimia avustajana.

Hyväksytty hallituksen kokouksessa 20.2.2013.