HIY:n syyskokous to 21.1. klo 17 - muistathan ilmoittautua viimeistään 17.1.!

13.1.2021

Viranomaisten määräämien rajoitusten vuoksi Helsingin Invalidien Yhdistyksen syyskokous pidetään  torstaina 21.1.2021 klo 17 yhdistyksen toimintakeskuksessa, osoitteessa Voudintie 6.

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan etäosallistumista. 

Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan KAIKILTA viranomaismääräysten noudattamisen varmistamiseksi. Ilmoittaudu siis viimeistään 17.1. osoitteeseen toimisto@hiy.fi / puhelimitse: 09 7206 240. Kerro ilmoittautuessasi osallistutko paikan päällä vai etänä. Kerro myös puhelinnumerosi ja mahdollinen sähköpostisi.

Kannustamme jäseniä osallistumaan kokoukseen etäyhteyden avulla. 

Tarkemmat ohjeet etäyhteyden käyttöön toimitetaan niille, jotka ovat ilmoittaneet etäosallistumisesta viimeistään 17.1. osoitteeseen toimisto@hiy.fi / puhelimitse: 09 7206 240. Kokoukseen osallistutaan Teams-ohjelmalla ja äänestys tapahtuu eVaali-ohjelmalla. Teams-linkki ja äänestysohjeet toimitetaan niille, jotka ilmoittautuvat etäosallistujiksi. Etänä voi kaksi tai useampia henkilöä osallistua samalla koneella, kumpikin saa omat tunnukset äänestykseen. Voit tutustua äänestysohjeeseen jo etukäteen tämän sivun lopussa olevasta pdf-tiedostosta. Digipisteen Jouni Ahonen neuvoo tarvittaessa etukäteen. Ota hyvissä ajoin ennen kokouspäivää yhteys Jouniin puh. 050 564 8034 / digipiste@hiy.fi.

Kokouksessa noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia (ei kahvitarjoilua). Paikan päälle tulevat osallistujat jaetaan kokoontumisrajoitusten mukaisesti saliin ja kerhohuoneelle, johon järjestetään videoyhteys saliin. Paikan päällä suoritetaan äänestys tuttuun tapaan paperilla ja äänet lasketaan yhteen sähköisessä järjestelmässä annettujen äänien kanssa. Etä-äänestykseen osallistuvien tunnistautuminen tapahtuu tekstiviestillä, ja kummallakin tavalla suoritetussa äänestyksessä vaalisalaisuus säilyy, eikä yksittäisen jäsenen ääniä yksilöidä mitenkään.

Seuraavaksi kaksivuotiseksi kaudeksi hallituksen jäseneksi haluavilla on ollut mahdollisuus esitellä itsensä jäsenistölle etukäteen. Halukkaat ovat voineet lähettää lyhyen esittelyn ja kuvan itsestään viimeistään 8.1. 

Esittelyt ovat jäsenten nähtävillä tässä ja toimiston aulassa 13.1. alkaen. Erovuorossa ovat Kristiina Karhos, Pekka Hätinen, Matti Koikkalainen, Seppo Pihnala ja Marjaana Väre. Lisäksi vuorossa on puheenjohtajan vaali. 


TÄHÄN MENNESSÄ ILMOITTAUTUNEET HALLITUSEHDOKKAAT KAUDELLE 2021-2022 (aakkosjärjestyksessä)

Pekka Hätinen

PEKKA HÄTINEN                                                                                                   

Olen ehdolla HIY:n hallituksen jäseneksi. Olen ollut yhdistyksen jäsen jo 70-luvulta alkaen. Matkan varrella yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Invalidiliitossa liittovaltuuston jäsenenä ja puheenjohtajana sekä liitohallituksen puheenjohtajana. Pitkästä kokemuksesta voi joskus olla hyötyä yhdistyksen asioiden hoidossa.


Kristiina Karhos

KRISTIINA KARHOS                                                                                                    

Olen ehdolla HIY:n hallituksen puheenjohtajaksi. Olen ollut HIY:n puheenjohtaja vuodesta 2017. Aikaan on mahtunut paljon muutoksia, mm. Päättiästä luopuminen, Hevossalmen kunnostus ja Voudintien toimitilojen remontti. Kaikki isoja, mutta tarpeellisia päätöksiä. Yhdistystä koskevia merkittäviä päätöksentekopaikkoja on odotettavissa myös jatkossa. Katson, että puheenjohtajakokemuksellani ja juristitaustallani pystyn johtamaan HIY:n hallitusta menestyksekkäästi myös seuraavan hallituskauden haastavissa päätöksissä.  Puheenjohtajana haluan olla vaikuttamassa siihen, että HIY vahvana yhdistyksenä ei jää lepäämään laakereillaan, vaan tähtää elinvoimaisena kohti tulevaisuutta!

HELSINGIN VAMMAISNEUVOSTON VARAPUHEENJOHTAJA

Toimintani Helsingin vammaisneuvoston varapuheenjohtajana ja helsinkiläisten vammais-järjestöjen yhteistyöverkostoissa antavat minulle hyvät mahdollisuudet edistää jäseniemme yhdenvertaisen ja itsenäisen elämän toteutumista kaupungissamme.

INVALIDILIITON LIITTOVALTUUSTON JÄSEN

Valmisteilla olevat sote-uudistus ja vammaispalvelulain uudistus tulevat vaikuttamaan meidän kaikkien jokapäiväiseen arkeen. Invalidiliiton liittovaltuuston jäsenenä ja liiton Vaikuttamisen Tuki 
-työryhmän jäsenenä pystyn tuomaan yhdistyksemme näkökulman esiin liiton käymään valtakunnalliseen vammaispoliittiseen keskusteluun.

AKTIIVINEN MYÖS UUDELLAMAALLA

Tulossa oleva Helsingin kaupungin oma sote-erillisalue ja HUS-maakuntayhtymän rooli Uudellamaalla tuovat tulevaisuuden vaikuttamistoimintaan omat erityishaasteensa.  Jäsenyyteni Uudenmaan väliaikaisessa vammaisneuvostossa ja Uudenmaan vaikuttajaverkostossa luo kanavan saada äänemme kuuluviin myös tulevissa maakunnallisissa muutoksissa.


Seppo Pihnala

SEPPO PIHNALA

Olen ehdolla HIY:n hallituksen jäseneksi. Tähän mennessä minulla on yli 40 antoisaa yhdistysvuotta HIY:ssä. Olen ns. HIY-fani ja elämäni monet käänteet liittyvät yhdistykseen.

Ensimmäinen asunto järjestyi yhdistyksen vuokratalosta Juhana Herttuan tieltä. Myös Voudintien asuintalo tuli tutuksi asumisen ja treenipaikan puitteissa. Yhdistyksen yhtenä jäsenetuna oli Voudintien kuntosali ja sauna sekä uima-allas. Harrastin penkkipunnerrusta kilpailumielessä ja pääsin edustamaan yhdistystä kilpailuihin.

Jäätelökioskitoiminta oli yhdistyksen ohjelmistossa useampana kesänä.  HIY tarjosi kesätyötä jäätelönmyyjille ja muun muassa meidän nuoret olivat palkkalistoilla. Vuosien mittaan yhdistystoiminta alkoi kiinnostaa yhä enemmän.

Osallistuin vapaaehtoistoimintaan muun muassa Hevossalmen kesäjuhlien ja liikuntapäivien makkaranpaistajana. Myös äänestyspaikkojen rahankeräyslippaat Pieni Ele- keräyksissä ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi. Yhdessä vaiheessa koulutin yhdessä Iiriskeskuksen työntekijän kanssa bussin- ja taksinkuljettajia. Koulutuksen tavoitteena oli tiedon lisääminen apuvälineitä käyttävien tai näkövammaisten avun tarpeesta julkisissa liikennevälineissä. Olin yhdistyksen työntekijänä vuodesta 1997 vuoteen 2010. Tuosta ajasta 11 vuotta vastasin henkilökohtaisten avustajien välitystoiminnasta Raha-automaattiyhdistyksen hankkeessa.

Työuran jälkeen ideoimme Jari Mannin kanssa kurling-harrastuksen. Nyt kokoonnutaan Synapsiassa viikottain. Miesten saunailtojakin on tullut järjestettyä. Yhdistystoiminta on jatkunut myös hallituksen jäsenenä. Olen vielä halukas jatkamaan seuraavan kaksi vuotiskauden yhdistyksen hallituksessa.


Markku Poikela

MARKKU POIKELA                                                                                                    

Asetun ehdolle HIY:n vaaliin hallituksen jäseneksi. Olen 37-vuotias helsinkiläinen. Selkäydinvammaisena elän aktiivista elämää ja koen tärkeäksi edistää erittelemättä vammaryhmiä, meidän kaikkien mahdollisuuksia toimia aktiivisena osana yhteiskuntaa.

Erityisesti kuntoutus ja sen aktiivinen kehittäminen on lähellä sydäntäni. Harrastan itse monipuolisesti liikuntaa, olen mukana vaikutustoiminnassa hallitustyöskentelyn kautta sekä toimin aktiivisesti monissa verkostoissa. Uskoisin tuovani erilaisia näkökulmia hallituksen jäsenenä tukien hallituksen ja yhdistyksen kokonaisvaltaista toimintaa Helsingin Invalidien Yhdistyksessä.


MARJAANA VÄRE

Olen ehdolla HIY:n hallituksen jäseneksi. Olen 53 -vuotias koskelalainen ja HIY:n pitkäaikainen jäsen sekä nykyisen hallituksen jäsen. Koska edelleen koen tärkeäksi olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä yhdistyksemme toimintaa, niin haluaisin jatkaa hallituksessa seuraavankin kauden ja siksi päätin asettua ehdolle uudelleen.

Yhdistys ja jäsenet ovat minulle tärkeitä ja monet onnekseni tuttujakin - ja minä varmasti monelle, onhan HIY ollut useaan otteeseen työnantajani toimiessani aiemmin yhdistyksen liikuntavastaavan ja esimerkiksi avustajavälitysprojektin tehtävissä.

Naamani ja persoonani saattaa olla tuttu monille myös pari vuosikymmentä kestäneeltä antoisalta urheilu-uraltani uinnin ja keihäänheiton parissa ja josta olette lehdessämmekin saattaneet lukea ;)

Tämänhetkinen toimintani yhdistyksessä, hallitustyöskentelyn lisäksi, on ollut lähinnä vetää amputoitujen vertaistapaamisia. Tämän "ruohonjuuritason" toiminnan ylipäänsä olenkin kokenut lähes tärkeimmäksi osaksi yhdistyksen toimintaa ja toivon, että mahdollisimman monelle osaisimme tarjota jotakin mielekästä, johon olisi mukava tulla ja jossa olisi hienoa olla mukana.

Äänestämisen ohjeet