Osallistu Helppo liikkua -viikkoon kanssamme!

11.5.2021

Kansainvälinen esteettömyys- ja saavutettavuuspäivä (GAAD) on vakiinnuttanut paikkansa toukokuun kolmantena torstaina eli tänä vuonna se on 20.5. Tästä syystä Invalidiliitto viettää vuosittaista esteettömyyden teemaviikkoa 17.-23.5.2021. 

Helsingin Invalidien Yhdistys ry tekee työtä erityisesti fyysisesti vammaisten henkilöiden ja toimintaesteisten yhdenvertaisen ja esteettömän elämän turvaamiseksi. Me Helsingin Invalidien Yhdistyksessä haluamme kampanjaviikon aikana kiinnittää huomiota erityisesti Helsingissä lisääntyneeseen sähköpotkulautojen ajattelemattomaan pysäköimiseen - jos potkulautojen holtitonta hylkäämistä keskelle jalkakäytävää voi pysäköimiseksi kutsua. 

Kehotamme viikon aikana kuvaamaan julkisilla paikoilla esteeksi jätettyjä potkulautoja ja julkaisemaan niistä kuvia sosiaalisessa mediassa (facebook, twitter) aihetunnisteilla #EsteetönKatu #HelppoLiikkua. 

Jos et ole sosiaalisessa mediassa, mutta haluat saada kuvasi julki, voit lähettää kuvasi meille sähköpostilla toimisto@hiy.fi. Voimme kampanjan aikana julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa ja kampanjan jälkeen kotisivuillamme.

Otamme havaitut epäkohdat esiin laajasti niillä foorumeilla, joissa edistämme esteetöntä liikkumista. 

Kampanjaa voi seurata somessa tunnisteilla #EsteetönKatu ja #HelppoLiikkua.

Helsingin Invalidien Yhdistys somessa:
Facebook: https://www.facebook.com/helsingininvalidienyhdistys
Twitter: https://twitter.com/HIY1938


Valokuva: Anneli Koskinen