KULTURAn vierailu eduskuntataloon PERUTTU!

29.10.2019

KULTURA järjestää HIY:n jäsenille mahdollisuuden tutustua eduskuntataloon torstaina 21.11. klo 9.40 alkaen. 

Sisäänkäynti tapahtuu yleisösisäänkäynnistä ja se on esteetön. Se sijaitsee Eduskuntatalon pohjoisessa päädyssä, Kansallismuseon puolella, suurin piirtein Musiikkitalon sisäänkäyntiä vastapäätä, maan tasolla, pääportaiden oikealla puolella. Oven tietämillä muutaman metrin päässä on autoille pieni kääntötila, jossa pääsee pudottamaan matkustajat pois kyydistä, mutta siihen ei saa pysäköidä. Eli mahdollinen kulkuväline (henkilöauto, pikkubussi, linja-auto) pitää parkkeerata muualle.

Kaikille tehdään turvatarkastus. Sisääntuloa nopeuttaa, jos vierailla ei ole mukana juomapulloja/eväitä. Teräaseet ynnä muut vastaavat tullaan turvatarkastuksen yhteydessä ottamaan haltuun.  Turvatarkastukseen arvioidaan kuluvan noin 15 minuuttia per ryhmä. Eduskuntaopas ottaa meidät vastaan turvatarkastuksen jälkeen, kun ulkovaatteet ja isot kassit on jätetty naulakkoon. Aulassa on wc:t, joissa voi käydä ennen kierrokselle lähtöä. Kierroksen aikana ei ole wc-mahdollisuutta. Kierros Eduskuntatalossa kestää noin 45 minuuttia. Kierroksen jälkeen tapaamme sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen, jolle Kulturan jäsenet miettivät valmiiksi muutaman kiperän kysymyksen. Poistumme talosta viimeistään klo 11:30 samasta paikasta, josta menemme sisään.

Pakolliset ilmoittautumiset viimeistään 12.11. mennessä. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä onko sinulla pyörätuoli, ja vammaislain perusteella myönnetty henkilökohtainen avustaja (vain pyörätuolin käyttäjille), ja myös avustajan nimi.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Viktoria Welling,  p. 040 534 4907 (klo 18.30-20) tai viktoria.welling@gmail.com