Hevossalmen lomakylän kesän 2021 poikkeusjärjestelyt

11.3.2021

Helsingin Invalidien Yhdistys noudattaa viranomaisten suosituksia toiminnassaan kesälläkin. 

Viranomaismääräysten salliessa avaamme lomakylän 1.5. mutta kehotamme kaikkia harkitsemaan tarkkaan ennen Hevossalmeen tuloa: Oletko täysin terve vai onko sinulla pieniäkin oireita (esim. kurkkukipu, vatsakipu, päänsärky, uupumus)? Oman ja muiden terveyden vuoksi paikan päälle tullaan vain täysin terveenä! 

Kävijöitä kehotetaan pitämään turvavälejä ja käyttämään sisätiloissa maskia/visiiriä, vaikka rokotus olisi jo saatu.

Saavuttuasi Hevossalmen lomakylään pese heti kädet/käytä käsidesiä ja pidä 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. Älä kosketa muita esimerkiksi kättelemällä/halailemalla. Käsidesipulloja on lomakylässä keittiössä, vessoissa, grillillä, saunassa ja muissa tarpeellisissa paikoissa. 

Tänä kesänä Hevossalmen lomakylässä noudatetaan seuraavia poikkeusjärjestelyjä. 

Lomakylän päiväkävijöiden määrä

Samanaikainen kävijämäärä rajoitetaan viiteenkymmeneen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lomakylän henkilökunta voi joutua sulkemaan portin ja kieltämään alueelle pääsyn jos alueella on jo 50 henkeä eikä turvavälejä pystytä noudattamaan.

Ryhmävarauksia ei tänä vuonna voi tehdä ja mökkiläisiä pyydetään olemaan järjestämättä juhlia tai illanistujaisia isommalla porukalla.

Tapahtumat

Yhdistyksen kesäjuhlaa eikä muitakaan tapahtumia järjestetä koko kesänä. 

Lomakylän valvoja ja apuhenkilö

Mika Salmela jatkaa valvojana Sepe-koiransa kanssa (kaikki koirat pidetään alueella kytkettyinä). Lisäksi lomakylään on touko-elokuuksi palkattu Mikan avuksi apuhenkilö. Lomakylän valvoja ja hänen apuhenkilönsä ovat yhdistyksen edustajia lomakylässä ja heillä on valtuudet rajoittaa kävijämäärää sekä puuttua sellaiseen toimintaan, joka ei ole annettujen hygienia- ja turvavälisuositusten mukaista.

Kesäkerho

Vapaaehtoisten ylläpitämää kesäkerhoa ei tänäkään vuonna korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi avata lainkaan. Päiväkävijöiden kannattaa siis varautua omin eväin ja omin astioin (lue lisää päärakennuksen erikoisjärjestelyistä alta).

Puistojumppa

Helsingin kaupungin yhteistyöryhmänä toteutettava puistojumppa järjestetään kesäkuun alusta alkaen keskiviikkoisin klo 14-15 kun kaupungin rajoitukset sen sallivat . Jumppa toteutetaan nurmikolla turvavälit huomioiden ja ohjaajan ohjeita noudattaen. Osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan, koska alueella ei voi samanaikaisesti olla yli 50 henkeä.  Puistojumppaa ei järjestetä sateella.

Kesäkuun alussa kokeillaan myös puistojumpan livelähetystä, eli mahdollisuutta osallistua jumppaan etänä. Tuuliolosuhteiden takia livelähetyksen onnistuminen on epävarmaa. Liity kokoukseen napsauttamalla tätä.

Ilmoittautua ei tarvitse, mutta sen saa tehdä koko kesän osalta: toimisto@hiy.fi! Puistojumppaan osallistuvien nimet ja puhelinnumerot kerätään joka kerta mahdollisten tartuntaketjujen kartoittamisen helpottamiseksi. Osallistujalistat tuhotaan puistojumppakauden päättymisestä kuukauden kuluttua.

Digipiste

Digipisteen Jouni pitää digineuvontaa Hevossalmessa kesäkuun alusta alkaen keskiviikkoisin. Neuvonta toteutetaan pleksin takaa. Varaathan etukäteen Jounilta ajan, puh. 050 564 8034, digipiste@hiy.fi. Älä tule neuvontaan, jos sinulla on mitään korona-oireita. Digipisteen neuvonta toteutetaan suojapleksin takaa ja siinä on tärkeää noudattaa turvavälejä ja käsienpesu- ja desinfiontiohjeita. Digipiste on kesälomalla heinäkuun. Elokuun neuvonnasta tiedotetaan myöhemmin paikan päällä.

Sauna

Jos viranomaismääräykset mahdollistavat, niin saunaa lämmitetään 1.5. alkaen viime vuoden tapaan ja saunatiloihin pääsee vain viisi henkilöä kerrallaan. Saunassa kävijöiden on syytä huomioida muut saunavuoroa odottavat,  jotta kaikki halukkaat pääsevät saunomaan. 

Saunavuorot: Keskiviikko- ja lauantaisauna 4 € / henkilö (mökin varanneille keskiviikon saunavuoro sisältyy mökin vuokraan).
Ke klo 16-18 naiset, klo 18-20 miehet
La klo 14-16 naiset, klo 16-18 miehet

Päärakennuksen erityisjärjestelyt

Päärakennuksessa ei ole yhteiskäytössä olevia astioita. Jokaiseen mökkiin on viety valmiiksi kertakäyttöastiat ja -ruokailuvälineet. Myös ruoka-aineet tulisi mökkiläisten pitää omissa jääkaapeissaan ja mökeissään. Kattilat, paistinpannut ja muut ruoanlaittovälineet löytyvät päärakennuksen keittiöstä entiseen tapaan.

Päiväkävijät voivat tuoda omat eväänsä päärakennuksen jääkaappiin ja heillä tulisi olla mukaan omat astiat ja ruokailuvälineet.

Ruokailu tulee järjestää vain oman seurueen kesken turvavälejä noudattaen.

Suihku- ja wc-tiloja siivotaan tehokkaasti ja kaikkia kävijöitä kehotetaan noudattamaan hyvää käsihygieniaa erityisesti sisätiloissa.

Lopuksi

Jos tässä kerrottuja, jäsenten terveyden suojelemiseksi kerrottuja ohjeita ei noudateta, joudutaan lomakylän toiminnan toteutumista kesän osalta harkitsemaan uudelleen.

Pahoittelemme poikkeusjärjestelyistä aiheutuvaa harmia ja toivotamme kaikille Hevossalmen kävijöille aurinkoista kesää!