Hevossalmen lomakylän kesän 2020 poikkeusjärjestelyt

27.5.2020

Lomakylässä järjestetään tiedotustilaisuus erikoisjärjestelyistä maanantaina 1.6. klo 14 alkaen. Tilaisuudessa käsitellään tässä alla kerrotut asiat.

Helsingin Invalidien Yhdistys noudattaa viranomaisten suosituksia toiminnassaan kesälläkin. Aluehallintovirastot ovat tehneet 19.5.2020 tartuntatautilain mukaiset päätökset, joilla kielletään kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 30.6.2020 asti.

Avaamme lomakylän 1.6. mutta kehotamme kaikkia harkitsemaan tarkkaan ennen Hevossalmeen tuloa: Oletko täysin terve vai onko sinulla pieniäkin oireita (esim. kurkkukipu, vatsakipu, päänsärky, uupumus)? Oman ja muiden terveyden vuoksi paikan päälle tullaan vain täysin terveenä! 

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. (AVI 19.5.)

Saavuttuasi Hevossalmen lomakylään pese heti kädet/käytä käsidesiä ja pidä 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. Älä kosketa muita esimerkiksi kättelemällä/halailemalla. Käsidesipulloja on lomakylässä keittiössä, vessoissa, grillillä, saunassa ja muissa tarpeellisissa paikoissa.

Tänä kesänä Hevossalmen lomakylässä noudatetaan seuraavia poikkeusjärjestelyjä. 

Lomakylän päiväkävijöiden määrä

Samanaikainen kävijämäärä rajoitetaan viiteenkymmeneen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lomakylän henkilökunta voi joutua sulkemaan portin ja kieltämään alueelle pääsyn jos alueella on jo 50 henkeä eikä turvavälejä pystytä noudattamaan.

Tapahtumat

Yhdistyksen kesäjuhlaa ei järjestetä 6.6. eikä muitakaan tapahtumia ainakaan kesä- ja heinäkuun aikana. Elokuun mahdollisista tapahtumista tiedotetaan lomakylän ilmoitustaululla saunarakennuksen päädyssä.

Lomakylän valvoja ja apuhenkilö

Viime kesältä tuttu Mika Salmela jatkaa valvojana Sepe-koiransa kanssa (kaikki koirat pidetään alueella kytkettyinä). Lisäksi lomakylään on kesä-heinä-elokuuksi palkattu Mikan avuksi Venla Kuusela. Lomakylän valvoja ja hänen apuhenkilönsä ovat yhdistyksen edustajia lomakylässä ja heillä on valtuudet rajoittaa kävijämäärää sekä puuttua sellaiseen toimintaan, joka ei ole annettujen hygienia- ja turvavälisuositusten mukaista.

Kesäkerho

Vapaaehtoisten ylläpitämää kesäkerhoa ei tänä vuonna korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi avata lainkaan. Päiväkävijöiden kannattaa siis varautua omin eväin ja omin astioin (lue lisää päärakennuksen erikoisjärjestelyistä alta).

Puistojumppa

Helsingin kaupungin yhteistyöryhmänä toteutettava puistojumppa järjestetään keskiviikkoisin klo 14-15. Jumppa toteutetaan nurmikolla turvavälit huomioiden ja ohjaajan ohjeita noudattaen. Osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan, koska alueella ei voi samanaikaisesti olla yli 50 henkeä.  Puistojumppaa ei järjestetä sateella.

Puistojumppaan osallistuvien nimet ja puhelinnumerot kerätään joka kerta mahdollisten tartuntaketjujen kartoittamisen helpottamiseksi. Osallistujalistat tuhotaan puistojumppakauden päättymisestä kuukauden kuluttua.

Digipiste

Digipisteen Jouni pitää digineuvontaa Hevossalmessa kesäkuun alusta alkaen aina tiistaista torstaihin klo 9-16. Varaathan etukäteen Jounilta ajan, puh. 050 564 8034, digipiste@hiy.fi. Älä tule neuvontaan, jos sinulla on mitään korona-oireita. Digipisteen neuvonta toteutetaan suojapleksin takaa ja siinä on tärkeää noudattaa turvavälejä ja käsienpesu- ja desinfiontiohjeita. Digipiste on kesälomalla 6.-31.7. Elokuun neuvonnasta tiedotetaan myöhemmin paikan päällä.

Sauna

Saunatiloihin pääsee vain viisi henkilöä kerrallaan. Saunassa kävijöiden on syytä huomioida muut saunavuoroa odottavat,  jotta kaikki halukkaat pääsevät saunomaan. 

Saunavuorot: Keskiviikko- ja lauantaisauna 4 € / henkilö (mökin varanneille keskiviikon saunavuoro sisältyy mökin vuokraan).
Ke klo 16-18 naiset, klo 18-20 miehet
La klo 14-16 naiset, klo 16-18 miehet

Päärakennuksen erityisjärjestelyt

Päärakennuksessa ei ole yhteiskäytössä olevia astioita. Jokaiseen mökkiin on viety valmiiksi astiat ja ruokailuvälineet kahdelle henkilölle. Tarvittaessa valvojalta voi pyytää lisää astioita. Astiat tiskataan tuttuun tapaan itse, mutta niitä ei jätetä keittiön kaappiin vaan ne säilytetään omassa mökissä. Myös ruoka-aineet tulisi mökkiläisten pitää omissa jääkaapeissaan ja mökeissään. Kattilat, paistinpannut ja muut ruoanlaittovälineet löytyvät päärakennuksen keittiöstä entiseen tapaan.

Päiväkävijät voivat tuoda omat eväänsä päärakennuksen jääkaappiin ja heillä tulisi olla mukaan omat astiat ja ruokailuvälineet.

Ruokailu tulisi järjestää vain oman seurueen kesken turvavälejä noudattaen.

Suihku- ja wc-tiloja siivotaan tehokkaasti ja kaikkia kävijöitä kehotetaan noudattamaan hyvää käsihygieniaa erityisesti sisätiloissa.

Lopuksi

Jos tässä kerrottuja, jäsenten terveyden suojelemiseksi kerrottuja ohjeita ei noudateta, joudutaan lomakylän toiminnan toteutumista kesän osalta harkitsemaan uudelleen.

Pahoittelemme poikkeusjärjestelyistä aiheutuvaa harmia ja toivotamme kaikille Hevossalmen kävijöille aurinkoista kesää!