Voudintiellä kokoontuvat ryhmät

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 7.2.2022 asti, eli HIY:n ryhmät ja toiminnat alkavat aikaisintaan 8.2. 

HIY:n hallitus on päättänyt, että liikuntaryhmissä ryhmäkoko oltava joukkuelajeissa vähintään 8 henkeä ja yksilölajeissa vähintään 5 henkeä. 

Kokoontumiskertoja on 15 / kausi (syys- / kevätkausi) ja ryhmien hinnat ovat yhden viikkokokoontumiskerran osalta 39 euroa jäsenille ja 78 euroa ei-jäsenille.

Tuolijumppa 

Neljä naista jumppaamassa tuoleilla istuen Voudintien salissa.

Kevätkausi alkaa 27.1.
Torstaisin klo 11.45-12.45

Uutena ohjaajana aloittaa Laura Kaas!

Tuolijumpan on tarkoitus kannustaa ja motivoida liikkumaan ryhmässä yhdessä, mutta myös helppoja liikkeitä tehden kotona. HIY:n ryhmässä tehtävät tuolijumppaliikkeet ovat yksinkertaisia ja helppo toteuttaa, vaikka lähtötaso olisi vähän matalampikin. 

Tuolijumpan tavoitteena on lisätä liikkuvuutta sekä pitää lihakset vahvoina ja toimintakykyisinä. Muistathan, että vain säännöllinen harjoittelu tuottaa tuloksia! Tule rohkeasti mukaan vaikket pääsisi joka kerta, pienikin liikunta on parempi kuin ei liikuntaa lainkaan!

Tunti soveltuu kaikille ja siihen voi osallistua etänä Teams-ohjelmalla jo 27.1. Linkki tapahtumaan on tässä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: puh. 09 720 6240, s-posti: toimisto@hiy.fi

Ryhmä on maksuton.

Tuolijooga

Joogaajia Voudintien salissa istumassa joogamatoilla selin kameraan päin. Joogaohjaaja istuu edessä kädet yhdessä rinnan edessä.
Joogaajia

Kevätkausi alkaa 9.2.
Keskiviikkoisin klo 15-16

Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon ja mieleen.  Kehon liikkeiden ja hengityksen välityksellä jooga auttaa saavuttamaan hermostollista ja hormonaalista tasapainoa, joka tukee hyvinvointiamme kokonaisvaltaisesti ja tuo levollisuutta olemukseemme ja kokemuksen sisäisestä rauhasta.

HIY:n joogatunneilla tehdään liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittäviä liikkeitä hengityksen tahdissa. Liikkeet tehdään joogassa lattialla joogamatolla ja tuolijoogassa tuolilla istuen, voit valita kahdesta tunnista itsellesi sopivamman. Tunti on rauhallinen ja lisää tietoista läsnäoloa.

Tunnille tarvitset vain joustavat, mukavat vaatteet ja avoimen mielen. Mitään etukäteisvalmistautumista ei tarvita, ja ensikertalaisetkin ovat tervetulleita. Joogatunnit videoidaan verkkoon, joten voit joka kerta valita tuletko paikan päälle vai joogaatko kotona. Videoimme vain ohjaajan, joten muut eivät videolla näy eikä videointi häiritse heitä. Uudet joogaajat ovat tervetulleita! 

Voit tulla tutustumaan ensimmäiselle tunnille veloituksetta ja ilmoittautumatta. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet joogaajat! 

Ilmoittautuminen puh. 09 720 6240, s-posti: toimisto@hiy.fi.

Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Ohjaajana Helena Romppanen

Jooga järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Boccia 

Viisi boccian pelaajaa Voudintien salissa. Yksi on juuri heittänyt palloa, muut katsovat.
Boccian pelaamista.

Kevätkausi alkaa 8.2.
Tiistaisin klo 13-16. 

Boccia on Italiassa kehitetty peli, joka on samantapainen peli kuin ranskalainen Petanque-peli. Sitä pelataan ryhmässä 2 - 6 henkilöä kerrallaan. Jos pelaajia on enemmän kuin kuusi, pelijakson jälkeen vaihdetaan pelaajia, jotta kaikki pääsevät vuorollaan pelaamaan.

Pelissä heitetään sisäpeleissä pehmeitä palloja maalipalloa kohti ja ulkopeleissä vastaavasti muovisia palloja. Henkilöille, joille tuottaa vaikeuksia kerätä heitettyjä palloja, tuodaan pallot takaisin heittopaikalle. Pyörätuoliakin käyttävät voivat siis hyvin osallistua peleihin. Ainoastaan ns. kourupelaajille ei yhdistyksemme pelitila ehkä ole riittävän tilava. Minkäänlaisia erityisvälineitä tai varusteita ei pelissä tarvita. Lajituntemusta peliin tullessa ei tarvita eikä aikaisempaa kokemustakaan. Jokainen opastetaan pelin kulkuun ja autetaan tarvittaessa. Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan. Mukaan tarvitaan vain iloista intoa ja pelimieltä.

Boccian pelaajat kokoontuvat kesäkaudella Hevossalmen lomakylässä.

Yhteyshenkilö: Paula Talpia, puh. 040 514 3395.

Ryhmä on maksuton.

UUSI: Luova terapeuttinen tanssi

Kevätkausi alkaa: 9.2.
Keskiviikkoisin klo 16.15-17.15

Tule tanssimaan vapaasti, luovasti ja terapeuttisesti - oman mielesi mukaan!

Terapeuttisen tanssin kurssilla tunnustellaan luovuutta ja syvää rentoutuneisuutta yksin ja yhdessä tehtävien liikkeellisten harjoitusten kautta sekä opetellaan kehon kuuntelun kautta tuottamaan omaa liikettä ja vahvistamaan itseilmaisua.

Osallistuminen ei vaadi aiempaa tanssikokemusta eikä iällä ole väliä - kukin osallistuja liikkuu omista lähtökohdistaan.

Ohjaajana tanssija/tanssipedagogi/koreagrafi Helena Romppanen

Hinta HIY:n jäsenille 39 €, muille 78 €

Ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / puh. 09 7206 240

Tervetuloa tanssimaan!

Kuntonyrkkeily 

Pyörätuolissa istuva mies lyömässä patjaa selin. Seisova nainen nyrkkeilyhanskoissa lymässä "tolppaa". Lattialla hartiasillassa oleva nainen. Ovella kuntonyrkkeilyn ohjaaja näyttämässä miten kuminauhalla venytetään.

Sunnuntaisin erikseen sovittaessa

Tunti sisältää lämmittelyn, pariharjoituksia, nyrkkeilytekniikkaa ja liikeyhdistelmiä. Tunti sopii kaikenikäisille ja liikkeet sovelletaan tarpeen mukaan. Kausi jaetaan noin 4-5 viikon mittaisiin jaksoihin, joihin ilmoittaudutaan aina erikseen. 

Lisätiedot: Jenni Blomqvist, puh. 050 306 6961, s-posti: jennibboxing@gmail.com. 

Hinta: 25 euroa HIY:n jäsenille, 50 euroa ei-jäsenille.

Seuraava jakso 16.1-6.2.