Muualla kokoontuvat ryhmät 

HIY:n hallitus on päättänyt, että liikuntaryhmissä ryhmäkoko oltava joukkuelajeissa vähintään 8 henkeä ja yksilölajeissa vähintään 5 henkeä. 

Kokoontumiskertoja on 15 / kausi (syys- / kevätkausi) ja ryhmien hinnat ovat yhden viikkokokoontumiskerran osalta 39 euroa jäsenille ja 78 euroa ei-jäsenille.

Vesijumppa 

Kevätkausi  5.2-14.5.
Lauantaisin klo 14-14.45

Paikka: Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Helsinki. (Aulassa on hissi, jolla pääsee alakerrassa oleviin pukuhuoneisiin.)

Vesi kannattelee, rauhoittaa, kohottaa mielialaa ja jopa lievittää kipuja. Vesiliikunta parantaa kestävyys- ja lihaskuntoa, lihasten venyvyyttä, nivelten liikkuvuutta, ryhtiä sekä lihastasapainoa.

Vesiliikunta sopii monille sellaisillekin, joille tavallinen liikunta ei käy. Vedessä ihminen painaa vain oman päänsä verran, eli noin neljä kiloa. Veden nosteeksi kutsuttu ilmiö vähentää nivelten kuormittumista, minkä takia vesiliikunta sopii monille nivel- ja liikuntaongelmaisille. Vedessä voi liikkua monista sairauksista ja vaivoista huolimatta. 

HIY:n vesijumpassa on ohjaaja. Vesijumppa soveltuu henkilöille, jotka pääsevät altaaseen omin voimin. Liikuntakeskukseen pääsee pyörätuolilla/rollaattorin kanssa esteettömästi, mutta tiloissa ei ole henkilönostinta eikä altaassa ole hissiä. Ota tarvittaessa oma avustaja mukaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: puh. 09 720 6240 toimisto@hiy.fi. 
Ryhmä on maksuton, mukaan mahtuu 16 henkilöä.

Vesijumppa järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Lisätietoja Kampin liikuntakeskuksesta kaupungin sivuilta.

Istumalentopallo 

Kevätkausi 3.2-12.5.
Torstaisin klo 19-21
Paikka: Siltamäen ala-asteen koulu, Siltakyläntie 7-9, Helsinki

Istumalentopallotreeneihin voi tulla kokeilemaan ilman (istuma)lentopallotaustaa. Treeni sopii siis myös aloittelijoille. Lajissa on huomioitava, että se vaatii hyvää istumatasapainoa. Lajissa istutaan lattialla ja liikkuminen toteutuu käsien ja jalkojen avulla. Myös pelkkien käsien avulla liikkuminen on mahdollista. Laji edellyttää käsiltä hyvää toimintakykyä. Hyvästä vartalonhallinnasta on etua. Treeneissä käy vain aikuisia, joista suurin osa on miehiä, mutta nuoret ja naiset ovat toki tervetulleita. Laji on melko fyysinen ja sopii myös vammattomille liikuntamuodoksi.

Lisätietoa lajista löytyy: http://www.istumalentopallo.info

Lisätiedot: Petra Pakarinen, petra.pakarinen@wippies.fi. Ilmoittautuminen: hiyhelsinki.nimenhuuto.com järjestelmän kautta. Kausimaksu: HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Kuntosali 

Kevätkausi 3.2-12.5.
Torstaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Kuntosaliharjoittelu on tehokas ja turvallinen harjoittelumuoto. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa lihaskuntoharjoittelua. 

HIY:n omalla vuorolla on paikalla ohjaaja, joka neuvoo laitteiden käytössä. Jos tarvitset avustajaa, niin  otathan oman avustajan mukaan. Kuntosalilla harjoitellaan vapaasti ilman ohjattua alkulämmittelyä/loppuvenyttelyä. Kyseessä on siis vapaaharjoittelua kuntosalilaitteiden avulla.

Ilmoittautuminen paikan päällä ohjaajalle. 
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Pyörätuolikoripallo

kolme pyörätuolissa olevaa pelaajaa ja kaksi valmentajaa/ohjaajaa pelitilanteessa.

Kevätkausi 3.2-12.5.
Torstaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Kaikki ovat tervetulleita katsomaan ja kokeilemaan. Koripalloon soveltuva pelituoli tarvitaan. Pyrimme järjestämään pelituolin, jolla pääsee alkuun. Oikea väline tekee harrastamisesta mielekästä.

Harjoitusten alussa harjoitellaan heittoja ja syöttöjä ja tehdään muita pari- ja ryhmäharjoituksia. Lopuksi pelataan yhdessä. Ryhmässä ei ole varsinaista ohjaajaa, eikä treeniin kuulu ohjattua alkulämmittelyä/loppuvenyttelyä. Kannustamme kaikkia vähänkin pyörätuolikoripallosta kiinnostuneita tulemaan katsomaan ja kokeilemaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Jarmo Leppänen puh. 040 838 9479, jarmo.leppanen@haltija.fi 
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Pyörätuolirugby

Kahdeksan pyörätuolissa istuvaa nuorehkoa miestä liikuntasalissa pelaamassa rugbya.

Kevätkausi 2.2-11.5.
Keskiviikkoisin klo 18.30-20.30
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Pyörätuolirugby on vauhdikas ja taktinen joukkuelaji. Lajissa on myös täyden kontaktin ottaminen pyörätuolilla sallittu. Lajin aloittaakseen ei tarvitse muuta kuin avointa mieltä ja poltetta liikuntaan, eli myös aivan vasta-alkajatkin ovat tervetulleita. 

Lajia aloittaessa ei juurikaan tarvitse mitään varusteita, sillä alkuun pääsee muiden pelaajien vanhoilla pelituoleilla, vöillä ja hanskoilla. Kyseisten välineiden hankinta tulee kyllä eteen, mikäli lajia alkaa säännöllisesti kilpatasolla harrastamaan.

Tällä hetkellä harjoitukset vetää valmentaja. Harjoitusten koostumus on usein seuraavanlainen:
- 15 - 20 min lämmittelyä, sisältäen venyttelyt
- 60 - 75 min erilaisia harjoitteita
- 45 - 25 min peliä

Lajin luokituksen saamiseen kansainvälisiin peleihin täytyy henkilöllä olla häiriöitä vähintään kolmessa raajassa. Tästä on kuitenkin kansallisissa sarjoissa kyetty joustamaan. Suomen maajoukkue matkustaa aika ajoin myös ulkomailla ja etsii aktiivisesti uusia pelaajia, joten myös nouseminen maajoukkueeseen ja kansainvälisiin ympyröihin on mahdollista

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Tuukka Nisso puh. 050 529 9192, tuukka.nisso@outlook.com. 
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Pyörätuolisalibandy 

Kevätkausi 7.2-23.5.
Maanantaisin klo 19-20.30
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Pyörätuolisalibandy on hauska liikuntaharrastus, johon on helppo tulla mukaan. Lajia ei tarvitse tuntea entuudestaan. Liikuntaan sopivat vaatteet on hyvä olla ja mielellään oma maila mutta sekään ei ole varsinkaan aluksi pakollinen, sillä hallilta löytyy mailoja. Ryhmässä harjoitellaan syöttöjä ja pallon hallintaa. Lopuksi pelataan yhdessä. 

Ryhmä on omatoiminen, eli ei varsinaista valmentajaa tai ohjaajaa. Yhdessä pelaaminen ja liikunnasta nauttiminen on se juttu! Tule rohkeasti kokeilemaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Matti Ropa, mattiropa@hotmail.com, puh. 040 727 2550. 
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Sisäkurling 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kevätkausi 8.2-17.5.
Tiistaisin klo 18-20
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Sisäkurling on hauska matalan kynnyksen liikuntaharrastus. Aikaisempaa kokemusta pelistä ei tarvitse olla. Se on helppo oppia jo ensimmäisellä kerralla. Pelin idea ja tavoite on vierittää kurling kivi mahdollisimman keskelle pelialueen päässä olevaa mattoa. Kiven voi vierittää käsin, työntimen avulla tai vieritysramppia käyttäen. HIY:n kurlingryhmässä on vielä muutama pelipaikka vapaana!

Varusteiksi sopii esimerkiksi verkkarit ja sisäpelikengät. Lämmittelyä tehdään pääasiassa pallotellen. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Seppo Pihnala puh. 045 318 6266, spihnala@gmail.com. 
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 euroa ja 78 euroa ei-jäsenille.

Sulkapallo 

sulkapallon pelaajia. Kaksi pyörätuolissa, muutama omin jaloin ja yksi lyhytkasvuinen.

Tiistaisin klo 18-20, kevätkausi 8.2-17.5.
Paikka: Validia Synapsia-talo, Nordenskiöldinkatu 18 B. 

Lauantaisin klo 10-12,  kevätkausi 5.2-7.5.
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli, Ratsastie 10.

Sulkapallo on hauska ja monipuolinen mailapeli, joka sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Laji on helppo aloittaa ja alussa tarvitset vain mailan, pallon ja pelikaverin. Meiltä löytyy maila, pallo ja pelikaveri, joten varusteiksi riittää sisäpelivarusteet, juomapullo ja reipas mieli. 

Sulkapalloharrastus kehittää useita eri fyysisiä ominaisuuksia kuten kehon hallintaa, nopeutta, kestävyyttä sekä koordinaatiota. Myös leikkimielinen kilpailu ja sääntöjen opettelu kuuluvat yhtenä osana harrastukseen. Näiden kautta me kaikki opimme käsittelemään myös omia tunteitamme ja toimimaan ryhmässä. Harjoittelun lähtökohtana on aina jokaisen omat tavoitteet ja halu liikkua sekä oppia uusia asioita.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Anja Kima puh. 041 440 5315, anja.kima@welho.com
Kausimaksu HIY:n jäsenille 39 € (osallistuminen yhteen ryhmään) ja 55 € (molemmat ryhmät), muille 78 € /100 €.  

Hevossalmen lomakylän puistojumppa

1.6.-31.8. keskiviikkoisin klo 14-15. 
Hevossalmen lomakylässä osoitteessa Vuorilahdentie 7.

Jumppa suoritetaan tuolilla istuen, se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille jumppaajille. Kukin liikkuu omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Maksuton ryhmä. 
Ota oma juomapullo mukaan.

Ilmoittautua ei tarvitse!

Jumppaa ei järjestetä sateella. Jos sää on huono, tarkista lomakylän valvojalta toteutuuko jumppa puh 045 657 8867

Ammunta

Ilmakivääri- ja pistooliammuntamahdollisuus Maunulan liikuntahallissa, Maunulanmäki 3-5. Kokeilupäiviä järjestetään 1-2 kertaa kuukaudessa, hinta 5€ / hlö. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Tarmo Kanniainen puh. 050 4095163 / t.kanniainen@gmail.com