Englanninkielen keskusteluryhmä / TOISTAISEKSI PERUTTU

Syyskausi alkaa 2.9. Tapaamiset parittomien viikkojen perjantait
Aika: maanantaisin klo 12-13
Paikka: Voudintien toimintakeskuksen kerhohuone / Teams
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Maksuton ryhmä. HIY tarjoaa kahvit.

Keskusteluryhmä kokoontui välillä Voudintien kerhohuoneella ja välillä Teamsissä. Ryhmää vetää vapaaehtoispohjalta Leena Järvinen ja keskustelu on rentoa ja välitöntä. Kaikki englantia osaavat ovat tervetulleita mukaan!

Puhumalla oppii!

Osallistujien ei tarvitse olla sujuvasti englantia osaavia, vaan mukaan voivat tulla myös aloittelijat, jotka ovat kiinnostuneita juttelemaan arkisista asioista englanniksi tutussa ja turvallisessa seurassa.

Kielioppi ei ole tässä porukassa tärkeintä, vaan puhumisen harjoittelu käytännössä. Ymmärrettävyys ja selkeys ovat riittäviä tavoitteita myös ääntämisen kohdalla. Englantia puhuessa ei tarvitse kuulostaa syntyperäiseltä britiltä tai amerikkalaiselta. Englannin kieltä puhutaan tuhansin eri tavoin. Pääasia on tulla ymmärretyksi.

Uskaltaisitko?

Siitä on ehkä kauan, kun olet viimeksi puhunut englantia. Matkustelemaan ei ole päässyt eikä täällä kotimaassa kovinkaan usein tule tilanteita, joissa kielitaitoaan pääsisi treenaamaan. Tuntuu ehkä siltä, että sanat ovat unohtuneet.

Voit vaikka lukea jotain englanninkielistä tekstiä itseksesi ääneen. Kuulet, että sanat soljuvat ja pikkuhiljaa lausumiseen tulee ehkä varmuuttakin.

Mistä sitten puhutaan?

Keskusteluaiheet muodostuvat mukanaolijoiden toiveiden ja mieltymysten mukaan. Ryhmässä on keskusteltu kevään aikana muun muassa kesälomasta, sodasta, ruoasta, puutarhan hoidosta, musiikista, kirjoista ja matkailusta.