Eläkeläiskerho

Eläkeläiskerhon syyskausi ja välipalatarjoilu alkaa 15.9.
Aika: klo 13-14.30
Paikka: Voudintien toimintakeskuksen kerhohuone
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: toimisto@hiy.fi / 09 720 6240
Maksuton ryhmä

Eläkeläiskerho

Kerho kokoontuu torstaisin, mutta toistaiseksi sillä ei ole nimettyä vetäjää. HIY:n henkilökunta keittää kahvit ja tarjoaa välipalaa, Tarja Raassina on luvannut silloin tällöin vetää kerholla bingoa. Kerhon osallistujat voivat itse keksiä kerhoon tekemistä tai aiheita ja kutsua paikalle puhujia.

Syyskuun puolivälissä HIY aloittaa Stadin safkan kanssa välipalatarjoilun jäsenilleen.

Ruokahävikistä iloa jäsenillemme

Stadin safka on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän toimintaa, jossa yhdessä ruoka-aputoimijoiden kanssa kehitetään helsinkiläistä ruoka-apua ja hyödynnetään helsinkiläisten hyväksi sellaista hävikkiruokaa, joka muuten menisi hukkaan.

Stadin safka välittää kauppojen ja elintarviketeollisuuden lahjoittamaa ruokaa helsinkiläisille ruoka-aputoimijoille, jotka tarjoavat sitä ihmisille erilaisissa ruokailuissa ja ruokajaoissa. Tavoitteena on, että monipuolista ruoka-apua on saatavilla eri puolilla Helsinkiä, syksyllä 2022 siis myös HIY:n toimintakeskuksessa Voudintiellä. Stadin safkan tavoitteena on lisätä helsinkiläisten hyvinvointia ja pienentää samalla ilmastovaikutuksia ruokahävikkiä hyödyntämällä.

HIY:ssä on torstaisin klo 13 alkaen jaossa hävikkiruoasta koottua välipalaa, jossa on tilanteen mukaan voileipää, vihanneksia, hedelmiä ja mahdollisesti myös maitotuotteita (maitoa, jogurttia, levitteitä). Kulloisenkin viikon välipalan sisältöön emme pysty vaikuttamaan eikä sitä pystytä etukäteen kertomaan, koska se riippuu joka kerta saaduista lahjoituksista. Välipaloja ei voi varata ja niitä jaetaan sen verran kuin niitä on. Jakelu alkaa torstaisin klo 13. Valitettavasti välipaloja ei voida toimittaa jäsenille kotiin, vaan niitä saa vain Voudintien toimintakeskuksessa.