Vertainen vierellä

Kaksi henkilöä ja koira esteettömällä luontopolulla.

Vertaistukea raaja-amputoiduille

Ajankohtaista


Koulutus uusille ja kokeneille vertaistukijoille Tampereella 24.-26.1.2020.

Amputoitujen vertaistapaamiset Helsingissä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kysymään!

Syyskauden 2019 tapaamisajat: 10.9., 8.10., 12.11., 10.12., klo 17.30-19.30, pääsääntöisesti HIY:n tiloissa, Voudintie 6. 

Amputoitujen vertaistapaamiset -ryhmän pikkujoulut 10.12. Jouluista tunnelmaa, yhteistä tekemistä ja herkkuja. Mukaan ovat tervetulleita kaikki amputoidut läheisineen. Tervetuloa myös uudet tutustujat. Ilmoittaudu 9.12. mennessä. 

Ilmoittaudu mukaan tapaamisiin: charlotta.marsh@hiy.fi / 050 3215150

Ajankohtaiset tapahtumat ja hankkeen kuulumiset myös Facebookissa.

Vertainen vierellä – raaja-amputoitujen valtakunnallinen vertaistuki -hanke

Maaliskuussa 2017 käynnistyi kolmivuotinen hanke Vertainen vierellä – raaja-amputoitujen valtakunnallinen vertaistuki. Hankkeen tarkoituksena on kehittää ja koordinoida raaja-amputoitujen vertaistukea valtakunnallisesti. Tavoitteena on vahvistaa vertaistuen asemaa osana raaja-amputoidun hoito- ja kuntoutuspolkua.

Helsingin Invalidien Yhdistys ry hallinnoi hanketta ja toteuttaa hanketta yhdessä Oulun Invalidien Yhdistys ry:n kanssa. Hanketta tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Hanke ylläpitää sivuja www.amputoidut.fi, jossa tiedotetaan amputoitujen vertaistuesta.

Vertaistukihenkilöiden välitys

Amputaatio muuttaa elämää monella tavalla. Keskustelu saman kokeneen ja siitä selviytyneen kanssa antaa uudessa elämäntilanteessa tärkeää tukea ja tietoa. Vertainen vierellä -hanke välittää raaja-amputoituja vertaistukihenkilöitä.

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, jotka ovat itse käyneet läpi amputaation ja ovat kouluttautuneet toimimaan vertaistukijoina. Vertaistukisuhde on luottamuksellinen, ja se voi olla kertaluontoinen tai jatkua pidempään. Vertaistuki on maksutonta, eikä edellytä minkään yhdistyksen jäsenyyttä.

Lisätietoa saat aluekoordinaattorilta, yhteystiedot sivun lopussa.

Ryhmätapaamiset

Helsingin Invalidien Yhdistyksessä kokoontuu Amputoitujen vertaistapaamiset -ryhmä noin kerran kuussa.  Lisätietoa hankkeen sekä muiden toimijoiden vertaistukiryhmistä: http://amputoidut.fi/vertaistuki/vertaistukiryhmat/

Koulutukset ja tapahtumat

Vertainen vierellä -hanke kouluttaa raaja-amputoituja vertaistukihenkilöitä ja vertaistukiryhmien vetäjiä sekä järjestää amputoiduille ja heidän läheisilleen suunnattuja tapahtumia. Katso lisätietoa sivulta http://amputoidut.fi/vertainen-vierella-ajankohtaista/

Uutiskirje ja tietopaketti

Hanke toimittaa uutiskirjettä amputoitujen vertaistukeen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Lisäksi hankkeessa on koottu amputoiduille suunnattu tietopaketti. Paketti sisältää hyödyllistä tietoa amputaatiosta, vertaistuesta ja amputoitujen yhdistystoiminnasta. Maksuttoman uutiskirjeen ja tietopaketin voi tilata itselleen osoitteesta www.amputoidut.fi, etusivulta löytyvällä lomakkeella.

Lisätietoja:
Aluekoordinaattori Charlotta Marsh 
050 321 5150
charlotta.marsh@hiy.fi

Seuraa meitä Facebookissa:
https://www.facebook.com/vertainenvierella/