Digipiste

Helsingin Invalidien Yhdistyksessä on alkanut toukokuussa 2018 uusi, kolmivuotinen hanke Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttökanavat ovat digitalisoituneet nopeasti. Hankkeen tavoitteena on koulutuksen ja neuvonnan sekä henkilökohtaisen palveluneuvonnan avulla vammaisten henkilöiden taitojen lisääminen ja vahvistaminen. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Digipisteen Facebook-sivu

Neuvontaa käytännössä

Ajankohtaista

Digipiste palvelee toistaiseksi varmemmin puhelimen päässä. Kannattaa soittaa 050 564 8034 tai lähettää sähköpostia digipiste@hiy.fi, jos on askarruttavaa asiaa.


Enterin opastajat ovat koonneet tietopaketin korona-aikana

Luentojen ja työpajojen osalta siirrytään kevään aikana etälähetykseen. Teemat vaihtuvat kuukausittain, lisää infoa luvassa. 


14.4. Klo 14-16 Kuvien siirto laitteesta toiseen 
12.5. Klo 14-16 Tietotekniikan sanastoa selitettynä

Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Jouni Ahonen
puh. 050 564 8034 tai digipiste@hiy.fi

Digipisteellä usein neuvottuja asioita ovat esimerkiksi älypuhelimen käyttö ja asetukset, Kelan sähköiset palvelut, kuvien siirtäminen laitteesta toiseen ja muut arkiset ongelmat. Digipisteellä neuvotaan aiheita laidasta laitaan, tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Liikkuva digituki
Jos sinulla on haasteita pöytäkoneen tai muun laitteen kanssa, jota et voi tuoda toimistolle, tarjoamme myös tarvittaessa liikkuvaa digitukea. Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin ja sovitaan käynnistä.

Hankkeen puitteissa opastamme ja avustamme myös vammaispalveluun ja Kelan palveluihin liittyvissä hakemuksissa
Ajanvaraukset palveluun ma-ke klo 13 - 16 puh. 050 365 2620.  


Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Jouni Ahonen
puh. 0505648034 tai digipiste@hiy.fi

Ohjeita ja videoita tietotekniikan käyttäjille itsenäiseen harjoitteluun

Mitä aiheita toivoisit tuleviin Digipisteen koulutuksiin?