Digipiste

Helsingin Invalidien Yhdistyksessä on alkanut toukokuussa 2018 uusi, kolmivuotinen hanke Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttökanavat ovat digitalisoituneet nopeasti. Hankkeen tavoitteena on koulutuksen ja neuvonnan sekä henkilökohtaisen palveluneuvonnan avulla vammaisten henkilöiden taitojen lisääminen ja vahvistaminen. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Digipisteen Facebook-sivu

Neuvontaa käytännössä

Ajankohtaista

Digipiste palvelee koronatilanteen salliessa Voudintien toimintakeskuksessa sekä puhelimen päässä ja etäopastuksella. Kannattaa soittaa etukäteen 050 564 8034 tai lähettää sähköpostia digipiste@hiy.fi, jos on askarruttavaa asiaa.

Enter ry:n ohjeet etäopastusohjelman lataamiseen

THL julkaisi älypuhelimissa toimivan koronavirus-jäljityssovelluksen.  Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja sen voi ladata maksutta puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/

Lähiopastusta saa pääosin toimiston aukioloaikoina. Keskiviikkoisin opastusta myös iltaisin, klo 19 saakka.
 Varaathan etukäteen ajan, puh. 050 564 8034, digipiste@hiy.fi. Älä tule neuvontaan, jos sinulla on mitään korona-oireita. 

Digipisteen neuvonta toteutetaan suojapleksin takaa ja siinä on tärkeää noudattaa turvavälejä ja käsienpesu- ja desinfiontiohjeita. 

Enterin opastajat ovat koonneet tietopaketin korona-aikaa varten

Kuukausikoulutukset

Ryhmäkoulutuksia pidetään lokakuusta eteenpäin koronatilanteen mukaan joko Voudintie 6:n toimintakeskuksessa tai etäkoulutuksena. Jokaisesta koulutuksesta päätetään ja ilmoitetaan erikseen. Etäkoulutuksen ohjeet saat esiin painamalla tästä.


8.12. klo 14-15:30  Verkkokaupat: myyminen ja ostaminen    

Digipisteen digikuvauskurssi

Digikuvauskurssi kokoontui yhteensä 10 kertaa. 
Kurssille osallistujien kuvista järjestetty näyttely on avoinna  toimintakeskuksen salissa vuoden loppuun saakka.

Digikuvauskurssin osallistujat ja vetäjä

Digipisteellä usein neuvottuja asioita ovat esimerkiksi älypuhelimen käyttö ja asetukset, Kelan sähköiset palvelut, kuvien siirtäminen laitteesta toiseen ja muut arkiset ongelmat. Digipisteellä neuvotaan aiheita laidasta laitaan, tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Liikkuva digituki
Jos sinulla on haasteita pöytäkoneen tai muun laitteen kanssa, jota et voi tuoda toimistolle, tarjoamme myös tarvittaessa liikkuvaa digitukea. Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin ja sovitaan käynnistä.

Hankkeen puitteissa opastamme ja avustamme myös vammaispalveluun ja Kelan palveluihin liittyvissä hakemuksissa
Ajanvaraukset palveluun ma-ke klo 13 - 16 puh. 050 365 2620.  


Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Jouni Ahonen
puh. 0505648034 tai digipiste@hiy.fi

Ohjeita ja videoita tietotekniikan käyttäjille itsenäiseen harjoitteluun

Mitä aiheita toivoisit tuleviin Digipisteen koulutuksiin?