Digipiste

Ajankohtaista

Digipiste palvelee tällä hetkellä pääosin etäopastuksella koronatilanteen takia. Kannattaa soittaa etukäteen 050 564 8034 tai lähettää sähköpostia digipiste@hiy.fi, jos on askarruttavaa asiaa.

Myös neuvontapalvelun Tuula Partanen neuvoo ja 
opastaa vammaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Se toimii puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelinaika ma-ke 13-16 
p. 050-365 2620 (vastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön muuna aikana) 
s.posti: tuula.partanen@hiy.fi.

Enter ry:n ohjeet etäopastusohjelman lataamiseen

THL julkaisi älypuhelimissa toimivan koronavirus-jäljityssovelluksen.  Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja sen voi ladata maksutta puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/Neuvontaa käytännössä
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Opastusta saa pääosin toimiston aukioloaikoina. 
 Varaathan etukäteen ajan, puh. 050 564 8034, digipiste@hiy.fi. Älä tule neuvontaan, jos sinulla on mitään korona-oireita. 

Digipisteen lähineuvonta toteutetaan suojapleksin takaa ja siinä on tärkeää noudattaa turvavälejä ja käsienpesu- ja desinfiontiohjeita. 

Enterin opastajat ovat koonneet tietopaketin korona-aikaa varten

Kuukausikoulutukset

Ryhmäkoulutuksia pidetään koronatilanteen mukaan joko Voudintie 6:n toimintakeskuksessa tai etäkoulutuksena. Jokaisesta koulutuksesta päätetään ja ilmoitetaan erikseen. Etäkoulutuksen ohjeet saat esiin painamalla tästä.


To 20.5.  klo 17: Pilvipalvelut ja kuvien siirto  Huom! siirretty päivällä eteenpäin. Etälähetys. Pääset mukaan painamalla tästä: Liity koulutukseen 


Helsingin Invalidien Yhdistyksessä on alkanut toukokuussa 2018 uusi, kolmivuotinen hanke Digipiste – henkilökohtaisen neuvonnan ja ohjauksen kehittämishanke vammaisille henkilöille.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttökanavat ovat digitalisoituneet nopeasti. Hankkeen tavoitteena on koulutuksen ja neuvonnan sekä henkilökohtaisen palveluneuvonnan avulla vammaisten henkilöiden taitojen lisääminen ja vahvistaminen. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Digipisteen Facebook-sivu

Digikuvauskurssin osallistujat ja vetäjä
Digikuvauskurssin 2020 osallistujia

Digipisteellä usein neuvottuja asioita ovat esimerkiksi älypuhelimen käyttö ja asetukset, Kelan sähköiset palvelut, kuvien siirtäminen laitteesta toiseen ja muut arkiset ongelmat. Digipisteellä neuvotaan aiheita laidasta laitaan, tyhmiä kysymyksiä ei ole. 

Hankkeen puitteissa opastamme ja avustamme myös vammaispalveluun ja Kelan palveluihin liittyvissä hakemuksissa
Ajanvaraukset palveluun ma-ke klo 13 - 16 puh. 050 365 2620.  


Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Jouni Ahonen
puh. 0505648034 tai digipiste@hiy.fi

Ohjeita ja videoita tietotekniikan käyttäjille itsenäiseen harjoitteluun

Mitä aiheita toivoisit tuleviin Digipisteen koulutuksiin?